Commvault en Cisco introduceren nieuwe Reference Architectures voor eenvoudige back-up, herstel en archivering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 18 juli 2016 12:02 uur

Commvault (Nasdaq: CVLT), specialist in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, introduceert met partner Cisco nieuwe Reference Architectures. Hiermee bieden ze hun klanten en partners een eenvoudig aan te schaffen, op voorhand geoptimaliseerde en gevalideerde oplossing voor vereenvoudigde bescherming en herstel van data. Dit wordt mogelijk gemaakt door Commvaults bekroonde software, geïmplementeerd in de Cisco Unified Computing System™-infrastructuur (Cisco UCS). Commvault zal ook Cisco’s HyperFlex hyperconvergence system ondersteunen om organisaties te helpen dataworkloads en applicaties in gevirtualiseerde en cloudinfrastructuren te beschermen. De nieuwe Reference Architectures en Commvaults ondersteuning van HyperFlex werden beide aangekondigd tijdens Cisco Live in Las Vegas.

Door de nieuwe Reference Architectures, die een set richtlijnen en methoden voor de beste levering voor bepaalde technologie-implementaties binnen een IT-serviceportfolio bieden, kunnen klanten profiteren van een alles-in-een-oplossing met een enkel, samengevoegd platform voor back-up, herstel en archivering. Dit platform verlaagt de total cost of ownership (TCO) en heeft de flexibiliteit om op te schalen van terabytes naar petabytes. Hierdoor kunnen klanten de kosten verlagen en de inefficiëntie van het implementeren van meerdere eenduidige toepassingen wegnemen met een gemoderniseerde data-infrastructuur. Deze gemoderniseerde data-infrastructuur zorgt voor inzicht en waarde voor de business en kan het tempo van de hedendaagse vraag naar datagroei bijbenen.

De Commvault Reference Architectures, die klanten aanzetten snel te implementeren, implementatiesrisico’s verminderen en time-to-value versnellen, zijn per direct beschikbaar voor geselecteerde Commvault-klanten en partners van Cisco. Meer informatie vind je hier.

“De introductie van de nieuwe Reference Architectures en de ondersteuning van Cisco HyperFlex brengt vertrouwde leiders in onze industrie samen met elkaar aanvullende technologieën die in het voordeel zijn voor zowel klanten als partners”, zegt Ralph Nimergood, vicepresident Worldwide Channels & Alliances van Commvault. “Dankzij de samenwerking met Cisco kunnen we de echte pijnpunten van de klant aanpakken, die zij ervaren bij aankoop en implementatie, in de vorm van Reference Architectures om onnodige kosten voor het aankopen van hardware te verlagen, mission critical applications te optimaliseren en de tijd die nodig is om de juiste oplossing te implementeren, aanzienlijk te verkorten.”

Commvault ondersteunt Cisco HyperFlex
Naast de lancering van Commvaults Reference Architectures voor Cisco introduceert Commvault ook ondersteuning voor Cisco HyperFlex: een hyperconverged system van het bedrijf dat compute, opslag en netwerken combineert in een gebruiksvriendelijk platform gebouwd op de Cisco UCS-infrastructuur. Hiermee maakt Commvault databescherming en dataherstel mogelijk van dataworkloads en applicaties die draaien op gevirtualiseerde en cloudinfrastructuren op Cisco HyperFlex. Voordelen voor de klant zijn onder andere de volgende.

· Meer automatisering: Commvault-software detecteert en classificeert nieuwe virtual machines (VM’s) en voegt ze toe aan het juiste back-upbeleid. Commvault-software kan inactieve VM’s ook automatisch detecteren en ze veilig archiveren om zo kostbare productiecapaciteit terug te winnen. Een ingebouwde workflow engine maakt daarnaast automatisering mogelijk, die is gespecificeerd door de administrator.

· Schaalbaarheid: Commvault-software zorgt automatisch voor load-balances tussen meerdere back-upservers voor een moderne scale-out-ervaring voor groeiende datacenters. End-to-end deduplicatie maakt netwerkverkeer en opslagruimte aanzienlijk kleiner, waardoor de beheerde data compact en efficiënt blijft.

· VM-specifieke ondersteuning: Commvaults software-integratie met VMWare API’s voorkomt het installeren van agents in elke VM, waardoor overhead vermindert. Dankzij een back-upbeleid dat is in te stellen op basis van metadata van VMWare en een snap-in voor VSphere, wordt het management van VM een stuk eenvoudiger. Herstelopties voor volledige VM’s of individuele bestanden besparen tijd en zorgen voor flexibele herstelopties om aan elke wens te voldoen.

Commvault helpt klanten op Cisco UCS de kern van hun bedrijf te beschermen met brede ondersteuning van diverse enterprise-applicaties. Deze integraties leveren application-aware back-up en herstel die eenvoudiger en veiliger zijn doordat ze geautomatiseerd en gestandaardiseerd zijn. Dit maakt scripts en handmatige processen overbodig. Voor primaire storage arrays met mogelijkheden voor hardwaresnapshots, zoals die in Cisco’s converged infrastructure stacks, is de Commvault IntelliSnap-technologie in te zetten voor het versnellen van back-up en herstel. Zo krijgen klanten precies de juiste bescherming voor elke applicatie, waarna de data eenvoudig naar Cisco HyperFlex en UCS kan worden verplaatst om die te behouden. Commvault ondersteunt meer dan twintig toonaangevende cloudopslagplatformen en -apparaten waarmee klanten back-up en herstel naadloos versnellen, ongeacht hun voorkeur – on-premises, hybride of in de publieke cloud.

Voor het zesde achtereenvolgende jaar een marktleider
De aankondiging van de nieuwe Reference Architectures en ondersteuning van Cisco HyperFlex volgt direct op Commvaults benoeming tot een van de marktleiders in het Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software – voor het zesde jaar op rij. Dit jaar kreeg Commvault de hoogste positie voor wat betreft volledigheid van visie en de hoogste positie voor de uitvoering daarvan. Commvault heeft zich gevestigd als een leider in de markt voor datacenterback-up en recovery door zich intensief te focussen op het oplossen van problemen waarmee moderne organisaties te maken hebben als zij hun strategische informatie willen beschermen, terwijl zij zichzelf transformeren in een digitale onderneming. Meer informatie en het ‘Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’-rapport zelf zijn te vinden op: http://www.commvault.com/itleaders.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.