Commvault en Nutanix breiden strategisch partnership uit met nieuwe dataprotectieoplossingen voor Invisible Infrastructure

Integratie van Commvault-software met Nutanix Acropolis Hypervisor biedt organisaties eenvoudiger en flexibeler oplossingen om in te spelen op de meest veeleisende workloads

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 20 januari 2016 11:10 uur

Commvault (Nasdaq: CVLT) en Nutanix vereenvoudigen de bescherming en het herstellen van data en virtual machines op Nutanix-devices. Commvault integreert zijn software met, en biedt ondersteuning voor de Nutanix Acropolis Hypervisor. Dat geldt mede voor Commvault IntelliSnap®-snapshotbeheermogelijkheden. Deze uitbreidingen zijn de laatste stap in het partnership tussen beide bedrijven. Zij stellen klanten zo in staat om de voorspelbaarheid, schaalbaarheid en efficiency van infrastructuren in een gevirtualiseerde omgeving te verbeteren. Zij bieden tevens meer flexibiliteit in het leveren van op maat gemaakte SLA’s en makkelijke datatoegang vanuit het Commvault Data Platform.

Op dit moment zoeken organisaties naar een datacenterinfrastructuur voor hun tier 1-applicaties, die de infrastructuur onzichtbaar maakt. Daardoor kan de IT-afdeling zich richten op de applicaties en diensten die de business daadwerkelijk ondersteunen. Ook is er een toenemende behoefte aan moderne dataprotectie die in lijn is met deze nieuwe infrastructuurarchitectuur, met een enkelvoudige, veilige, schaalbare oplossing.

Door ondersteuning te bieden voor de Nutanix Acropolis Hypervisor in aansluiting op mogelijkheden die al beschikbaar waren voor VMware vSphere en Microsoft Hyper-V, is Commvault het enige dataprotectiesoftwareplatform dat voorziet in hardwaresnapshotintegratie en agentless bescherming voor alle drie hypervisors op Nutanix. Deze integratie maakt gebruik van Commvault IntelliSnap en de Nutanix Acropolis Distributed Storage Fabric-snapshotfunctionaliteit. Die biedt klanten de mogelijkheid kosten te optimaliseren door gebruik te maken van de meest geschikte hypervisor. Daardoor verminderen de risico’s en is minder inspanning nodig in schaalbare, high-performance omgevingen.

“Voortbouwend op ons werk in gevirtualiseerde omgevingen en snapshots, is Commvault bij uitstek gepositioneerd om te voorzien in uitgebreide dataprotectie en recovery voor hyper-converged klanten die Nutanix Acropolis gebruiken”, zegt Brian Allison, vicepresident Worldwide Alliances van Commvault. “Dit is een belangrijke mijlpaal in ons commitment aan het leveren van de holistische datamanagementoplossingen waar bedrijven om vragen. Het is illustratief voor de nauwe samenwerking op engineeringsgebied tussen Commvault en Nutanix.”

Door de integratie met Nutanix Acropolis Hypervisor breidt Commvault de ondersteuning van het beheren en beschermen van hypervisors verder uit. Het bedrijf ondersteunde al eerder VMware vSphere en Microsoft Windows Server 2012 met Hyper-V.

“Commvault was al vroeg een supporter van de Acropolis Hypervisor”, zegt Venugopal Pai, vicepresident Strategic Alliances en Business Development van Nutanix. “IT-afdelingen kunnen niet zonder holistische dataprotectie en holistisch databeheer voor hun kritische bedrijfsapplicaties. We zien Commvault als een ideale partner voor het bieden van deze belangrijke mogelijkheden. Nutanix en Commvault spelen zo in op een kritische behoefte in het datacenter.”

Basisondersteuning voor Nutanix Acropolis is nu beschikbaar voor een selecte groep klanten. De meer geavanceerde integratie van IntelliSnap-technologie komt later dit kwartaal beschikbaar. De belangrijkste features van de Nutanix- en Commvault-integratie zijn:

  • het implementeren van een oplossing voor gegevensbescherming, die aansluit op de unieke behoeften van applicaties, met opties voor zowel streaming als snapshotgebaseerde back-up voor virtuele machines;
  • het verkleinen van de back-upwindows en het versnellen van restores door middel van eenvoudig te gebruiken snapshotbeheer, zonder scripting;
  • het zorgen voor applicatieconsistentie in een breed scala van enterprise-applicaties, waaronder SAP, Oracle, Exchange en SQL Server;
  • het elimineren van de behoefte aan complexe, meervoudige puntoplossingen met een volledig geïntegreerde oplossing in fysieke, virtuele (VMware-, Hyper-V- en de Acropolis Hypervisors) en cloudgebaseerde data.
Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...