Commvault het hoogst gepositioneerd in ‘Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’

Commvault voor zesde achtereenvolgende jaar leider in back-up en recovery

 • Bedrijfsnieuws van
 • Commvault
 • geplaatst op
 • 17 juni 2016 12:51 uur

Commvault (Nasdaq: CVLT), specialist in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, is door Gartner, Inc. gepositioneerd in het ‘Leaders’-kwadrant van het onlangs uitgebrachte rapport ‘Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’. Gartner positioneert Commvault het hoogst voor wat betreft volledigheid van de visie en de uitvoering daarvan. Het is de zesde keer op rij dat Commvault als leider eindigt in de marktevaluatie van Gartner als het gaat om back-up en recovery.

Volgens Gartner is “deze 2016-editie van het ‘Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’ een heroriëntatie en update van het ‘Magic Quadrant for Enterprise Backup Software and Integrated Appliances’, dat voor het laatst uitkwam in juni 2015. Het hernoemde Magic Quadrant en de geüpdatet marktcriteria spelen in op de vraag van Gartner-klanten om meer te focussen op back-up- en recovery-software voor de bovenste laag van de middelgrote en de grote enterprises. De software moet datacenterworkloads, beheerd door datacenterwerknemers, beschermen.

In het nieuwe rapport komt ook naar voren dat “databeschermingsstrategieën uit het verleden wellicht niet meer voldoen aan de huidige – en nog minder aan toekomstige – recovery-vereisten. Daarom zijn veel bedrijven bereid te kiezen voor nieuwe technologieën en producten van nieuwe leveranciers. Ze zijn zelfs steeds meer bereid om uit te breiden, of zelfs compleet over te stappen naar een andere back-up- en recovery-leverancier waarmee ze beter kunnen voldoen aan de verscherpte eisen op het gebied van service levels, algehele kosten en beheergemak.”

Robert Hammer, voorzitter, President en CEO van Commvault: “Voor Commvault draaide het altijd al om data. Het nieuwe Magic Quadrant bevestigt onze strategie om bedrijven te helpen hun data te beheren en te beschermen, en om nieuwe technologieën op een flexibele manier te gebruiken, met name in de cloud. Het is duidelijk dat Commvault toonaangevend is op het gebied van software voor datacenterback-up en -recovery, aldus onze klanten en partners. We hebben deze erkenning verdiend door fors te investeren in innovatie, door de meest uiteenlopende hardware, hypervisors, cloud en andere platformen in de markt te ondersteunen, en door flexibiliteit te bieden in de vorm en het prijsmodel van software.”

Hoogste positie voor wat betreft volledigheid van visie en de uitvoering daarvan

De back-up- en recovery-markt blijft zich snel ontwikkelen, waardoor ook de eisen van klanten veranderen. Gartner verwacht het volgende.

 • In 2020 gebruikt dertig procent van de organisaties back-up voor meer dan alleen operationele recovery (zoals disaster recovery, test/development, DevOps etc.). Begin 2016 was dat nog minder dan tien procent.
 • In 2018 is het aantal enterprises dat de cloud gebruikt als back-upbestemming, verdubbeld; begin 2016 ging het om elf procent van de enterprises.

Commvault heeft zichzelf tot specialist in de markt voor datacenterback-up en -recovery ontwikkeld. Dat lukte door zich alleen te richten op het oplossen van problemen waarmee moderne enterprises te maken hebben in hun zoektocht naar een manier om hun strategische informatie te beschermen en zichzelf te transformeren in een digitale onderneming. Door continu te innoveren, biedt Commvault zijn klanten de betrouwbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie die zij nodig hebben om hun data om te zetten in een strategisch middel, en er business value en inzichten aan te ontlenen voor hun organisatie. Een aantal voorbeelden van het leiderschap van Commvault.

 • Leveren van oplossingen voor workloads en dataportabiliteit, waarmee enterprises het traditionele datacenter doortrekken naar de cloud.
 • Gebruik maken van zijn enkele code base om klanten te voorzien van oplossingen die kunnen lopen van kleine Virtual Machine-back-upprojecten en andere oplossingsspecifieke projecten naar volledige, bedrijfsbrede databack-up en -recovery.
 • Bieden van de breedste support in de sector voor fysieke, virtuele en cloudtechnologieën. Commvault vergroot daarmee de keus voor klanten, elimineert vendor lock-in en stelt klanten in staat hun workloads te verplaatsen naar welke infrastructuur ze maar willen.
 • Bieden van flexibele prijsmodellen die de kosten laag houden en toch het succes van klanten behouden met toonaangevende support en diensten.
 • Voorkomen van vendor lock-in, waardoor organisaties betere controle krijgen over hun data.
 • Adoptie van een moderne, flexibele disaster recovery-strategie die aansluit bij de behoeften van de klant als het gaat om het prioriteren van applicatie-recovery. Daardoor kan een beheerbaar plan voor IT-middelen ontstaan, en een doordachte, werkbare strategie die het doel van business continuity zo soepel mogelijk behaalt.
 • Beschermen van applicaties on-premise en in de cloud.
 • Adoptie van as-a-Service-strategieën.
 • Bieden van toegang tot de beste innovatie en visie in deze markt.

Meer informatie en het ‘Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’-rapport zelf zijn te vinden op de website van Commvault.

*Gartner, Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software, Dave Russell, Pushan Rinnen, Robert Rhame, June 2016.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.