CommVault maakt databeveiliging in de cloud mogelijk voor netwerken van meer dan tweehonderd serviceproviders wereldwijd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 24 maart 2014 12:31 uur

Het Simpana® 10-softwareplatform van CommVault (Nasdaq: CVLT) is hét platform voor meer dan tweehonderd gecertificeerde serviceproviders. Het platform biedt cloud-oplossingen voor miljoenen klantsystemen wereldwijd en beschermt honderden petabytes aan data.

CommVault initieert zijn drieledige cloud-businessstrategie die voortbouwt op zijn toonaangevende rol in software-innovatie. De strategie maakt – dankzij relaties met serviceproviders – het beveiligen van de transitie van serviceproviders en hun klanten naar cloud computing eenvoudiger. Hiertoe maakt CommVault gebruik van één softwareplatform voor de meest efficiënte cloud-infrastructuren en breidt het zijn marktbereik uit via een breed cloud-ecosysteem en door aanvullende investeringen in zijn Cloud Solutions Group. CommVault investeerde al vroeg in cloud-technologie om zo in te spelen op de enorme veranderingen die nu plaatsvinden op het gebied van IT-gebruik en IaaS.

“De dynamiek in onze branche verandert razendsnel nu organisaties in rap tempo cloud-diensten in gebruik nemen. CommVault biedt klanten en partners alles wat nodig is voor databeveiliging naar de cloud, in de cloud en van cloud naar cloud”, zegt N. Robert Hammer, voorzitter, president en CEO van CommVault. “Simpana-software voorziet klanten van een uniek, enkelvoudig platform dat inzicht biedt in alle data binnen een heterogene organisatie. De schaalbaarheid, veiligheid, automatiseringsmogelijkheden en reporting-opties van Simpana 10 zijn ongeëvenaard en maken het gebruik van de meest efficiënte cloud-infrastructuren mogelijk.”

Om flexibiliteit, schaalbaarheid en operationele efficiency te leveren voor zowel partners als eindgebruikers, heeft CommVault Simpana-software ontwikkeld als een van de meest open cloud-databeheerplatformen die er bestaan. De technologie van CommVault is geïntegreerd in een divers aantal storagetechnologieën, cloud-infrastructuurplatformen, besturingssystemen, hypervisors en enterprise-applicaties. De technologie voorziet daarbij via één platform in consistente management- en reporting-tools en in een bedrijfsbreed inzicht in data binnen heterogene omgevingen.

Datamanagement-as-a-Service voor leveranciers en klanten

Bedrijven van elke omvang en in diverse sectoren nemen steeds sneller cloud-infrastructuren in gebruik met meer snelheid en meer flexibiliteit voor minder kosten. CommVault speelt met zijn partnercommunity in op deze trend. Klanten die aan het kijken zijn of ze hun IT-omgeving kunnen verhuizen naar de cloud, vertrouwen op serviceproviders die helpen bij het migreren, beheren en beveiligen van hun cloud-infrastructuren. CommVault werkt samen met een breed scala van serviceproviderpartners voor het effectief leveren van Datamanagement-as-a-Service-oplossingen, gebaseerd op Simpana-software – in diverse landen en verticale sectoren, en met verschillende afneemmogelijkheden. De strategie van het bedrijf versnelt de adoptie van cloud computing dankzij drie factoren.

  •  De meest efficiënte cloud-infrastructuren – Dankzij een single-software platform-aanpak zijn CommVault-partners in staat dezelfde workloads te draaien op vijftig procent minder infrastructuur dan bij concurrenten. Deze aanpak verbetert de arbeidsproductiviteit en versnelt de time-to-revenue voor nieuwe productaanbiedingen. CommVault stelt serviceproviderpartners in staat een volledig portfolio van cloud-datadiensten te gebruiken – op het gebied van back-up, archivering, disaster recovery en search – binnen een single-software platform en zo het maximale te halen uit een gedeelde infrastructuur. Via API-integraties voorzien serviceproviders in volledig webgebaseerde self-service portals, workflowautomatisering, efficiënte dataverhuizing en snelle beveiliging van virtuele workloads voor superieure klantervaringen.
  • Marktuitbreidingen via een breed cloud-ecosysteem – Toonaangevende leveranciers die Simpana-software in hun cloud-oplossingsportfolio hebben geïntegreerd, zijn onder meer Microsoft Windows Azure, Amazon S3 en Glacier, NetApp en Rackspace. De CommVault-mogelijkheden op het gebied van cloud reiken van private tot publieke en hybride cloud-infrastructuren, en van datacenters tot perifere devices. Hierdoor biedt het bedrijf de breedste en meest winstgevende keuzes voor klanten en leveranciers.
  •  Investeringen in de Cloud Solutions Group – CommVault breidt zijn partnercompetenties uit door expertise op het gebied van cloud en de inzet van ‘collaborative engagement’-modellen die de tijd, kosten en risico’s bij het opstarten van nieuwe cloud-oplossingen sterk verminderen. Voor organisaties die vastzitten aan in-house expertise, resources of budgetten en het allemaal zelf moeten doen, kan CommVault de succeskans vergroten door het definiëren, ontwikkelen en leveren van nieuwe, cloud-gebaseerde oplossingen.

“Bij het ontwikkelen van onze cloud-oplossingsaanpak namen we niet alleen de technologische behoeften van onze serviceproviderpartners in ogenschouw, maar ook hun zakelijke wensen. We brengen beide op een lijn om de partners in staat te stellen zowel bestaande klanten als prospects beter te bedienen”, zegt Gerry Sillars, vicepresident Cloud Solutions Group van CommVault. “Dit stelt CommVault in staat om nieuwe markten te betreden en het past binnen een bredere strategie van samenwerken met sleutelpartners wereldwijd.”

“Door Simpana-software te implementeren met Windows Azure-storage, stellen serviceproviders hun klanten van elke omvang in staat data te beschermen, te archiveren en te beheren, en er veiliger en efficiënter toegang toe te krijgen”, zegt Vibhor Kapoor, directeur Productmarketing Windows Azure bij Microsoft. “Deze combinatie kan een centrale opslaglocatie voor zowel beveiligde als gearchiveerde datakopieën omvatten voor kritische applicaties als Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Active Directory, SQL Server, Windows, IBM Notes en IBM Domino. Klanten profiteren van de voordelen van snel en eenvoudig informatie zoeken, en van compliancy. Dit zorgt voor een flexibele, schaalbare en responsieve infrastructuur.”

“NetApp wil het bouwen van cloud-oplossingen voor zijn serviceproviders vereenvoudigen”, zegt Gary Hocking, directeur van de serviceprovidergroep bij NetApp. “Hiervoor is het nodig om nauw samen te werken met onze technologische partners om serviceproviders in staat te stellen consistent functierijke diensten te leveren aan hun klanten. CommVault heeft ons vanaf de start van de op cloud gerichte business van NetApp geholpen, nu zo’n vier jaar geleden. Vandaag dat moment zijn onze technologieën samen succesvol in gebruik bij meerdere serviceproviders wereldwijd.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.