Concurrentiestrijd Ziggo en KPN brengt een nieuwe generatie providers voort

  • Bedrijfsnieuws van
  • Helden Van Nu
  • geplaatst op
  • 12 januari 2016 11:10 uur

De concurrentiestrijd tussen internetgiganten Ziggo en KPN heeft nadelige gevolgen voor ondernemers. Sommige providers spelen slim in op deze situatie. De jonge zakelijke provider Helden Van Nu biedt verbindingen aan die over verschillende netwerken kunnen lopen. ‘Waar twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen.’

Iedereen is gebaat bij betrouwbaar internet, maar mkb’ers in het bijzonder. Ontwikkelingen als contactloos betalen zorgen ervoor dat elektronisch betaalverkeer gestaag blijft groeien: zelfs 35% over de laatste vier jaar¹. Nu ook steeds meer bedrijven ‘pin-only’ worden, groeit de behoefte aan betrouwbare netwerken voor de middenstand.

‘Betrouwbaarheid’ is dan ook waar de marktleiders (zakelijke) klanten mee trachten te winnen. Echter, de bittere concurrentiestrijd maakt dat samenwerking tussen de verschillende providers uitgesloten is. Tijdens storingen is er dus geen mogelijkheid om het internetverkeer via andere netwerken om te leiden.

Internetprovider Helden Van Nu profiteert als onafhankelijke partij van dit concurrentiegeweld en kan haar klanten de best mogelijke verbinding beloven. “Het maakt ons niet uit welke over welk netwerk onze verbinding loopt, als het maar werkt, en blijft werken”, aldus Tom Martin, directeur van Helden Van Nu. “De marktleiders vertikken het om elkaars netwerken te gebruiken als backup, dus doen wij het.”

“Het mkb valt vaak tussen wal en schip”, gaat Martin verder. “Ze verwachten meer service dan consumenten, maar zijn te klein voor een eigen accountmanager bij de grote providers.” “Wij richten ons speciaal op dit soort ondernemingen en bedienen deze met oplossingen die ze nodig hebben.” Een voorbeeld hiervan is Altijd Pinnen. Tijdens storingen op de vaste internetverbinding, wordt met een speciale dongle het betaalverkeer omgeleid via 4G. Zo kunnen klanten altijd pinnen, zelfs tijdens een storing.

Nu het dicht bekabelde Nederland steeds afhankelijker wordt van stabiele internetverbindingen, is het de vraag of de marktleiders elkaar de hand zullen reiken om klanten de beste service te geven. Maar tot die tijd zijn ondernemers aangewezen op de kleinere, onafhankelijke providers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.