Continu spanning: Nieuwe UPS-en BIT-2A

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 30 juli 2015 12:18 uur

Afgelopen juni was de A-feed aan de beurt, in augustus de B-feed. Nieuwe UPS-en. Een Uninterruptable Power Supply, UPS, is in wezen een hele grote batterij. UPS-en voeden de apparatuur tussen het moment dat het lichtnet wegens storing niet beschikbaar is tot het moment dat de dieselaggregaten automatisch opgestart zijn en stroom leveren.

De UPS-en in serverruimte BIT-2A stamden uit 2006. Vanzelfsprekend werd er jaarlijks groot onderhoud op uitgevoerd, waarbij bijvoorbeeld minder presterende accucellen werden vervangen. Negen jaar na aanschaf werd het echter tijd voor iets nieuws. En zoals we dat ook op het gebied van hardware en koeling hebben gezien, de ontwikkelingen hebben op het gebied van UPS-en niet stil gestaan.

Eén van de twee belangrijkste ontwikkelingen betreft de energie-efficiëntie van de apparaten. Waar de oude UPS-en nog een efficiëntie van 96% hadden, stijgt dat voor de nieuwe naar 98%. Nadat er in de loop van de tijd nog wat aanpassingen aan zijn gedaan, zal de efficiëntie zelfs naar 99% stijgen.

Het andere belangrijke verschil tussen de UPS-en van verschillende generaties is het feit dat de nieuwe UPS-en modulair zijn. Dat zorgt ervoor dat de UPS-en mee kunnen groeien met de hoeveelheid apparatuur die ze moeten bedienen. Een tweede voordeel van die modulariteit is dat individuele modules te servicen en vervangen zijn. Onderhoud aan een module of een storing op een module hoeft daardoor minder vaak te betekenen dat de volledige UPS afgekoppeld moet worden. Dat zorgt voor een hogere beschikbaarheid van de UPS-en en uiteindelijk gaat het daar natuurlijk om.

Het vervangen van UPS-en is geen sinecure. Omdat we ook tijdens dergelijke onderhoudswerkzaamheden er zeker van willen zijn dat we voldoende UPS capaciteit beschikbaar hebben, vergt dit het nodige aan planning. In BIT-2 leveren we altijd een A-feed en een B-feed aan onze colocatie klanten. Beide feeds hebben eigen UPS-en. Voor elke feed hebben we in BIT-2A meerdere UPS-en staan. We hebben met reden van beschikbaarheid UPS-en voor zowel de A- als de B-feed staan. Daarom willen we die UPS-en zoveel mogelijk op beide feeds beschikbaar hebben, ook tijdens het vervangen ervan. In juni zijn de UPS-en voor de A-feed één voor één ’s nachts tijdens onderhoudsvensters vervangen, zodat we overdag steeds weer ‘redundant waren’, oftewel UPS-en voor de A-feed én UPS-en voor de B-feed. In augustus zullen de UPS-en voor de B-feed in meerdere onderhoudsvensters vervangen worden.

BIT-Nieuwe UPS-en-2
BIT-Nieuwe UPS-en-3

BIT-Nieuwe UPS-en

BIT-Nieuwe UPS-en-4

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.