Copaco neemt nieuwe 2tCloud omgeving in gebruik

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar clouddiensten, heeft Copaco fors geïnvesteerd in een nieuwe infrastructuur. Deze is voorzien van de laatste technologieën, waaronder Windows Azure Pack.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Copaco N.V.
  • geplaatst op
  • 1 december 2014 13:09 uur

Met de nieuwe infrastructuur en de nieuwe technologieën biedt Copaco haar resellers nog meer mogelijkheden om eindklanten cloudoplossingen op maat te leveren. Naast het bestaande aanbod van Virtuele Machines en diverse Software as a Service oplossingen, waaronder online back-up, filesharing en online security, is nu ook Infrastructure as a Service (IaaS) op basis van Microsoft Windows Azure Pack beschikbaar via het 2tCloud platform. Met deze IaaS-oplossing zijn partners niet meer gehouden aan voorgeconfigureerde virtuele machines en netwerken, maar kunnen zij deze op eenvoudige wijze zelf samenstellen en configureren. De virtuele omgeving wordt daarna volledig automatisch geactiveerd en achteraf op een ‘pay-per-use’-basis gefactureerd. De hoeveelheid werkgeheugen en processorcapaciteit zijn geheel schaalbaar en worden automatisch aangepast op basis van de wisselende workloads op de server. Load balancing en beveiliging zijn inbegrepen.

Windows Azure Pack biedt alle voordelen van de Windows Azure technologie, maar dan met de zekerheid van lokale data-opslag op de 2tCloud storagesystemen in de datacenters in Amsterdam. Met deze ‘Local Azure’-omgeving levert Copaco virtuele Windows- en Linuxmachines met dezelfde gebruikerservaring als de Virtuele Machines van Microsoft Azure. Met Virtual Network kunnen VPN’s worden gemaakt en gekoppeld met andere IT-infrastructuren, en kunnen alle aspecten van de netwerkbehoeften worden beheerd en geconfigureerd.

De nieuwe infrastructuur is ondergebracht in twee verschillende datacenters van Telecity in Amsterdam, een internationale leverancier van carrier-neutrale datacenterdiensten. Daarmee staat de nieuwe infrastructuur in datacenters die voldoen aan alle belangrijke certificeringen, zoals de ISO 27001-standaard voor informatiebeveiliging en de ISO 9001-standaard voor kwaliteitsmanagement. De infrastructuur is volledig redundant uitgevoerd en voorzien van dubbele stroom- en dataverbindingen. De back-upsystemen zijn ‘off site’ geplaatst in een tweede datacenter. Zo zijn de server- en storagesystemen en de productiedata, fysiek gescheiden van de back-updata.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.