Data Facilities Spijkenisse sluit ook aan op de Rotterdam Internet Exchange

Bedrijven in de regio Spijkenisse kunnen nu ook eenvoudig koppelen op de Rotterdamse Internet Exchange.

  • Bedrijfsnieuws van
  • R-iX
  • geplaatst op
  • 23 mei 2014 09:37 uur

Data Facilities Spijkenisse en de Rotterdam Internet Exchange (R-iX) hebben een overeenkomst gesloten om de faciliteiten van de Rotterdamse Internet Exchange ook in Spijkenisse te kunnen aanbieden. De implementatie van een Point-of-Presence (PoP) in het datacenter te Spijkenisse is inmiddels afgerond. De aanwezigheid van de R-iX bij Data Facilities zorgt voor een verdere uitbreiding van Peering voorzieningen in de regio Rijnmond. Na Dataplace in Alblasserdam en nu ook Data Facilities in Spijkenisse zullen binnenkort ook The Datacenter Group te Delft, Greenhouse Datacenters in Naaldwijk en het nieuwste CyberCenter van KPN in Rotterdam op de R-iX worden aangesloten.

Bix Jacobse, directeur van de Rotterdam Internet Exchange: “Deze uitbreiding is onderdeel van de strategie van de R-iX om haar voorzieningen breed beschikbaar te maken binnen regionale datacenters. De R-iX heeft als missie om Rotterdam en haar Internet Exchange op de ICT en Internet kaart te zetten. Hierbij is in de loop der jaren een hechte samenwerking met eigenaren van datacentra uit Rotterdam alsmede met diverse Internet Service Providers ontstaan waardoor de peering voorzieningen op korte termijn breder beschikbaar zullen komen ”.

Savvas Bout, Managing Director van Data Facilities: “Data Facilities is enthousiast over de koppeling met R-iX. De Rotterdam Internet Exchange sluit heel goed aan bij de co-locatie- en netwerkvoorzieningen van Data Facilities. Data Facilities is steeds op zoek naar de best mogelijke voorzieningen voor haar datacenter klanten. Een ruime en vrije keuze in netwerkvoorziening spelen hierbij een belangrijke rol. De samenwerking tussen Data Facilities en de R-iX bestaat al meer dan een jaar en wordt hiermee verder versterkt . Samen kunnen we zo werken aan een regio waar ICT bedrijven zich graag vestigen.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.