Data recovery specialist heeft de primeur met unieke oplossing

Kroll Ontrack ontcijfert de code waarmee data recovery van software defined storage mogelijk is.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Kroll Ontrack
  • geplaatst op
  • 25 februari 2015 13:41 uur

Kroll Ontrack, leverancier van onder meer oplossingen voor data recovery en e-discovery producten en diensten, kondigt vandaag aan dat de onderneming er als eerste in is geslaagd om een data herstel oplossing te ontwikkelen voor alle zogenoemde ‘Leiders’ die vermeld staan in het nieuwste magische kwadrant voor software-defined storage (SDS) van Gartner.

Door de gepatenteerde en beproefde methodologie voor data recovery toe te passen is Kroll Ontrack in staat om de configuratie van de software-defined storage (SDS) te decoderen. Eindgebruikers krijgen hierdoor weer toegang tot hun data vanaf het tijdstip dat ze data kwijt zijn geraakt. Dit ultieme redmiddel is een uitkomst voor ondernemingen die worden geconfronteerd met dataverlies en de daaropvolgende downtime in een software defined virtuele omgeving.

Dankzij de simpele implementatie en het eenvoudige beheer is software defined storage inmiddels uitgegroeid tot een populair concept. Het stelt systeembeheerders in staat om storage capaciteit die nog niet is toegewezen in enkele minuten te configureren en te verdelen over meerdere schijven en storage arrays, met als doel om de storage efficiëntie verder te optimaliseren. Tijdens het configureren, of bij het doorvoeren van software – of hardware-patches, kunnen echter altijd fouten optreden waardoor dataverlies kan optreden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de pointers die naar de data verwijzen, de zogenoemde metadata, per abuis zijn verwijderd of overschreven. Een pointer verwijst meestal naar een plek in het geheugen waar de data is opgeslagen.

“Louter het feit dat de pointers die naar de data in het software defined storage systeem verwijzen plotseling zijn verdwenen, wil nog niet zeggen dat de data zelf is verdwenen”, zo verklaart Jaap-Jan Visser, country manager bij Kroll Ontrack. “Wél dienen systeembeheerders zich te realiseren dat het dataherstel van dit soort systemen zeer complex is omdat elke leverancier van storage defined storage oplossingen zo zijn eigen gepatenteerde systemen voor dataopslag heeft. Deze complexiteit is vergelijkbaar met de problemen die optreden bij het dataherstel van RAID-systemen waarbij de patenten van hardware-leveranciers bij dataherstel acties ook roet in het eten kunnen gooien. Voor Kroll Ontrack daarentegen maakt het niet uit of de storageoplossing is geleverd door EMC, NetApp, Dell of HP of welke andere willekeurige leverancier dan ook. Onze software ontwikkelaars hebben een gepatenteerde methode ontworpen die de software defined storage configuratie kan ontcijferen. Hierdoor zijn onze data recovery specialisten weer in staat om de RAW datablokken te lezen. Door terug te keren naar de originele instellingen van het systeem zetten ze in feite de klok van het systeem terug naar het moment dat ze data kwijt waren geraakt. Wij bieden ondernemingen weer perspectief bij dataverlies en disaster recovery. Hoewel hun meest recente snapshot of back-up corrupt is geraakt, is de kans groot dat voor de systeembeheerders de data weer terug te halen is.”

Kroll Ontrack heeft de afgelopen periode een sterke toename gezien van het aantal opdrachtgevers dat zich bij hen meldde met het verzoek om hun software defined storage (SDS) te herstellen, omdat andere leveranciers daartoe niet in staat bleken. Concreet heeft Kroll in 2014 in totaal 53 procent meer van dergelijke dataherstel acties succesvol uitgevoerd dan in 2013.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...