Datacenter Groningen wordt aangesloten op digitale marktplaats NDIX


Het carrier neutrale Datacenter Groningen in Zuidbroek wordt aangesloten op het netwerk van NDIX. Daarmee wordt het 56e opstappunt naar de digitale marktplaats van NDIX gerealiseerd.

Datacenter Groningen is gelegen tussen Groningen en de Duitse grens en beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen. De koppeling met het NDIX-netwerk brengt voor het datacenter de mogelijkheid om een nieuwe afzetmarkt in Duitsland aan te boren.

Springplank naar Duitsland

Voor Andrew van der Haar, directeur van Datacenter Groningen is de Duitse markt enorm interessant: “In de Duitse grensregio is veel bedrijvigheid. Organisaties zijn in toenemende mate op zoek naar betrouwbare datacenters om hun ICT-omgeving in onder te brengen, ook in Duitsland. Wij bieden een compleet geïnstalleerd product waarbij racks, stroominvoer en connectiviteit klaar liggen voor de klant. We zijn dus in staat om een klant snel verder te helpen en halen met NDIX een leverancier van verbindingen naar Duitsland in huis.”

Providers van ICT-diensten

Als carrier- en providerneutraal datacenter biedt Datacenter Groningen alleen fysieke rackspace en de technische faciliteiten daaromheen. ICT-diensten worden door andere partijen geleverd. Van der Haar: “Ook daarom is de komst van NDIX goed voor onze klanten. De koppeling maakt in één keer alle 80 providers op het netwerk van NDIX beschikbaar in ons datacenter. Bij de ICT-diensten die daarmee beschikbaar komen kun je denken aan internet, VoIP-telefonie en televisie, maar ook aan clouddiensten, elektronische leeromgevingen en digitale gemeenteloketten.”

Keuzevrijheid voor de klant

Dennis Snijder, partnermanager van NDIX, beaamt dit: “Klanten van Datacenter Groningen kunnen via een simpele datacenterpoort toegang krijgen tot ons gehele netwerk in Nederland en Duitsland en de daarop aangesloten organisaties, netwerken, datacenters en providers. Ze zijn daarbij niet afhankelijk van één leverancier en kunnen voor elke ICT-dienst op zoek gaan naar de beste prijs/kwaliteitverhouding. Ook kunnen ze zelf hun eigen ICT-diensten op de marktplaats aanbieden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.