Datacenter Groningen wordt aangesloten op digitale marktplaats NDIX


Het carrier neutrale Datacenter Groningen in Zuidbroek wordt aangesloten op het netwerk van NDIX. Daarmee wordt het 56e opstappunt naar de digitale marktplaats van NDIX gerealiseerd.

Datacenter Groningen is gelegen tussen Groningen en de Duitse grens en beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen. De koppeling met het NDIX-netwerk brengt voor het datacenter de mogelijkheid om een nieuwe afzetmarkt in Duitsland aan te boren.

Springplank naar Duitsland

Voor Andrew van der Haar, directeur van Datacenter Groningen is de Duitse markt enorm interessant: “In de Duitse grensregio is veel bedrijvigheid. Organisaties zijn in toenemende mate op zoek naar betrouwbare datacenters om hun ICT-omgeving in onder te brengen, ook in Duitsland. Wij bieden een compleet geïnstalleerd product waarbij racks, stroominvoer en connectiviteit klaar liggen voor de klant. We zijn dus in staat om een klant snel verder te helpen en halen met NDIX een leverancier van verbindingen naar Duitsland in huis.”

Providers van ICT-diensten

Als carrier- en providerneutraal datacenter biedt Datacenter Groningen alleen fysieke rackspace en de technische faciliteiten daaromheen. ICT-diensten worden door andere partijen geleverd. Van der Haar: “Ook daarom is de komst van NDIX goed voor onze klanten. De koppeling maakt in één keer alle 80 providers op het netwerk van NDIX beschikbaar in ons datacenter. Bij de ICT-diensten die daarmee beschikbaar komen kun je denken aan internet, VoIP-telefonie en televisie, maar ook aan clouddiensten, elektronische leeromgevingen en digitale gemeenteloketten.”

Keuzevrijheid voor de klant

Dennis Snijder, partnermanager van NDIX, beaamt dit: “Klanten van Datacenter Groningen kunnen via een simpele datacenterpoort toegang krijgen tot ons gehele netwerk in Nederland en Duitsland en de daarop aangesloten organisaties, netwerken, datacenters en providers. Ze zijn daarbij niet afhankelijk van één leverancier en kunnen voor elke ICT-dienst op zoek gaan naar de beste prijs/kwaliteitverhouding. Ook kunnen ze zelf hun eigen ICT-diensten op de marktplaats aanbieden.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...