DataCenterFryslân kiest ICTroom voor nieuwbouw datacenter

Twin datacenter faciliteit in Leeuwarden is nu een feit


In november 2013 heeft DataCenter Fryslân het datacenter van Friesland Bank in Leeuwarden overgenomen. Het datacenter biedt ruime mogelijkheden voor het uitbreiden van de capaciteit en de afgelopen periode is dan ook besteed aan een brede marktverkenning om uiteindelijk een leverancier te selecteren die het ontwerp en de bouw voor zijn rekening kan nemen.

Augustus 2014 operationeel

Na een zorgvuldige selectieprocedure is het contract voor het realiseren van de uitbreiding van het datacenter gewonnen door ICTroom. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en in Augustus van dit jaar verwacht DataCenter Fryslân haar eerste klanten te kunnen verwelkomen in het nieuwe datacenter. DataCenter Fryslân heeft daarmee tevens de mogelijkheid om haar klanten twin datacenter faciliteit te kunnen aanbieden.

Else Maria van der Meulen, Directeur DataCenter Fryslân: ‘Wij hebben vooral gezocht naar een leverancier die ruime ervaring heeft met het vernieuwen en uitbreiden van operationele datacenter installaties, zonder dat dit gevolgen heeft voor de huidige bedrijfscontinuïteit. ICTroom kwalificeert zich hierin als geen ander. Ook hebben zij bewezen dat ze vanuit ons business plan kunnen redeneren en dit te vertalen naar datacenter ontwerp wat hier perfect bij aansluit ”.

Maike Kanis, datacenter engineer bij ICTroom: ‘Wij houden hier wel van een uitdaging en het aanpassen van live datacenter omgevingen is ons niet vreemd. Ik vond het dan ook geweldig om dit samen met de mensen van DataCenter Fryslân te kunnen doen. Doordat er bij hen veel ervaring en professionaliteit aanwezig is verliep de samenwerking erg soepel. Met name in de engineering fase is dit cruciaal’.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...