DataCenterFryslân kiest ICTroom voor nieuwbouw datacenter

Twin datacenter faciliteit in Leeuwarden is nu een feit


In november 2013 heeft DataCenter Fryslân het datacenter van Friesland Bank in Leeuwarden overgenomen. Het datacenter biedt ruime mogelijkheden voor het uitbreiden van de capaciteit en de afgelopen periode is dan ook besteed aan een brede marktverkenning om uiteindelijk een leverancier te selecteren die het ontwerp en de bouw voor zijn rekening kan nemen.

Augustus 2014 operationeel

Na een zorgvuldige selectieprocedure is het contract voor het realiseren van de uitbreiding van het datacenter gewonnen door ICTroom. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en in Augustus van dit jaar verwacht DataCenter Fryslân haar eerste klanten te kunnen verwelkomen in het nieuwe datacenter. DataCenter Fryslân heeft daarmee tevens de mogelijkheid om haar klanten twin datacenter faciliteit te kunnen aanbieden.

Else Maria van der Meulen, Directeur DataCenter Fryslân: ‘Wij hebben vooral gezocht naar een leverancier die ruime ervaring heeft met het vernieuwen en uitbreiden van operationele datacenter installaties, zonder dat dit gevolgen heeft voor de huidige bedrijfscontinuïteit. ICTroom kwalificeert zich hierin als geen ander. Ook hebben zij bewezen dat ze vanuit ons business plan kunnen redeneren en dit te vertalen naar datacenter ontwerp wat hier perfect bij aansluit ”.

Maike Kanis, datacenter engineer bij ICTroom: ‘Wij houden hier wel van een uitdaging en het aanpassen van live datacenter omgevingen is ons niet vreemd. Ik vond het dan ook geweldig om dit samen met de mensen van DataCenter Fryslân te kunnen doen. Doordat er bij hen veel ervaring en professionaliteit aanwezig is verliep de samenwerking erg soepel. Met name in de engineering fase is dit cruciaal’.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.