Datacenters basis voor moderne Gouden Eeuw


Parlementariër Remco Bosma heeft op 14 juni het Dutch Data Center Report 2016 in ontvangst genomen tijdens de Nationale Datacenter Dag bij The Datacenter Group in Delft. Het rapport werd de VVD’er aangeboden door Stijn Grove, directeur van de brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA).

Sterke groei datacenterbranche
In het rapport wordt door onderzoekers onder meer geconcludeerd dat Nederland de snelst groeiende datacentermarkt van Europa heeft met één van de beste infrastructuren van de wereld. De datacenterbranche is de afgelopen vijf jaar met 15% gegroeid, daarmee is de sector simpelweg in 5 jaar verdubbeld. Hiervan ontstaat de meeste groei in Amsterdam. In de tijd waar data alleen maar toenemen, is het opvallend dat bij 70% van de bedrijven hun ICT-omgeving nog in huis staat. Over 5 jaar zal dit circa 50% zijn.

Digitale arbeidsmarkt
Stijn Grove: “Deze branche verdient meer aandacht, omdat het de fundering van elk bedrijf is. Zonder datacenters geen bedrijfsleven. Daarbij wordt de vraag naar IT-personeel alleen maar groter.” Volgens de Rabobank zijn er in Nederland zo’n 265.000 mensen werkzaam in de ICT-branche. Door gebrek aan kennis en schaars talent worden er vaak specialisten vanuit het buitenland naar Nederland gehaald. In Nederland bestaat de zogenoemde 30%- regeling. Volgens deze regeling mogen werkgevers 30% van het salaris van hun buitenlandse werknemers belastingvrij uitkeren. Grove: “De overheid is van plan om dit belastingvoordeel af te schaffen. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor het niveau van de kenniseconomie.”

De overheid heeft op meerdere vlakken een rol te vervullen vervolgt de DDA-directeur zijn verhaal. “Nederland moet een voortrekkersrol spelen als het gaat om internet governance. Ook moet er terughoudend met regelgeving voor de digitale sector omgesprongen worden.” Volgens Grove kan de overheid de digitale economie meer steunen en Nederland als veilige, efficiënte Digital Gateway promoten. “Nu Nederland met datacenters goud in handen heeft, wordt het tijd om daar munt uit te slaan.”

Nederland digitale koploper
Remco Bosma – die binnen de VVD verantwoordelijk is voor ICT – vergelijkt in zijn toespraak datacenters met de Gouden Eeuw. “Een goede infrastructuur is de basis van handel en welvaart. Toen waren we al koploper in de economische ontwikkelingen en nu als digitale koploper van Europa. Om deze positie vast te houden, moeten we blijven investeren en innoveren. Dit zou een belangrijk agendapunt voor alle politieke partijen moeten zijn.”

The Datacenter Group
De publicatie van het Dutch Data Center Report viel samen met de tweede Nationale Datacenter Dag. Met 45 aanmeldingen kijkt The Datacenter Group met succes terug op deze open dag.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.