Dataplace breidt datacenter uit door aanhoudende groei

Laatste fase van het datacenter van dataplace binnen handbereik

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2014 11:26 uur

Dataplace, het grootste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland, heeft half september j.l. opdrachten uitgeschreven om de laatste 300 m2 van haar datacenter in te richten voor de verdere groei van haar datacenterdiensten. De uitbouw is het directe gevolg van een aantal nieuwe klanten die het datacenter eind 2014 en begin 2015 mag verwelkomen en zorgt ervoor dat alle bouwkundige zalen die het datacenter heeft zijn afgebouwd met installaties en geschikt zijn gemaakt voor de housing van server- en ICT apparatuur.

Dataplace is een TIERIII ontwikkeld en ISO27001 gecertificeerd datacenter dat duurzaam is ingericht. In februari 2011 heeft dataplace haar deuren voor de markt geopend en in diverse fasen is het datacenter uitgebouwd tot wat het op dit moment is. Per eind 2014 wordt de op dit moment bouwkundig nog beschikbare ruimte volgebouwd en is fase 1 van het datacenter volledig afgerond. In de toekomst zal dataplace een tweede aangrenzend pand bouwen waarvoor de fundering in 2010 reeds is aangelegd en haar capaciteit voor housing zodoende uitbreiden van 16.000 fysieke servers naar 32.000 fysieke servers.

Gerben van der Veen, Managing Director van dataplace, geeft aan hoe de markt van dataplace snel verandert: “We zien de laatste maanden dat outhousing in een stroomversnelling terecht komt. Heel veel bedrijven en instanties hebben zich de laatste periode uitgebreid laten adviseren over hun ICT vraagstukken en kiezen er nu voor hun ICT apparatuur in een professioneel extern datacenter onder te brengen. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door de vele datacentra die Nederland inmiddels rijk is.

Volgens dataplace dragen de ontwikkelingen inzake het imago “Nederland=Datacenterland” bij aan de keuzes die bedrijven inmiddels maken. “De data van de bedrijven blijft in Nederland en in sommige gevallen zelfs in de regio waar het bedrijf is gevestigd. En dat is goed nieuws voor onze markt die een steeds belangrijkere rol krijgt in de digitale economie van Nederland” vervolgt van der Veen.

De nieuwe datazaal welke momenteel in aanbouw is wordt vooral ingericht om in een groeiende vraag naar private cages en private suites te voorzien. “De eerste klant die we in deze nieuwe zaal zullen opleveren eind 2014 heeft gekozen voor een private cage en wij zien meer vraag naar deze ontwikkeling waarop wij inspelen” besluit van der Veen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.