Dataplace en Datacenter Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking faciliteert nieuwe oplossingen op het gebied van twinning en ultra redundantie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 10 december 2014 11:59 uur

Dataplace, het modernste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland, heeft recentelijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Datacenter Rotterdam. Deze samenwerkingsovereenkomst stelt beide datacenters in staat haar opdrachtgevers nog beter te bedienen en oplossingen op het gebied van “twinning” en ultra-redundantie aan te bieden.

Dataplace is een TIERIII ontwikkeld en ISO27001/ISO9001/ISO14001/BORG4 gecertificeerd datacenter dat duurzaam is ingericht. Bij veel van de klanten en opdrachtgevers van Dataplace ontstaat een groeiende behoefte naar een uitwijk- of twinninglocatie. Deze behoefte groeit door de extreme toename van data bij organisaties en de wens om ultra-redundant het ICT landschap in te richten.

“We zien de laatste tijd steeds vaker dat onder andere beursgenoteerde organisaties en zorginstellingen te maken hebben met audits waarbij het goed inrichten van een uitwijklocatie een belangrijk aandachtspunt is. Niet altijd zijn die zaken al voldoende geborgd. Door onze samenwerking met Datacenter Rotterdam, waar het eigen redundante glasvezelnetwerk tussen deze 2 locaties onderdeel vanuit maakt, worden we in staat gesteld om de behoeften van onze opdrachtgevers op het gebied van uitwijk en twinning in te vullen” aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van Dataplace.

Peter de Jong, Algemeen Directeur van Datacenter Rotterdam is blij met de wederzijdse samenwerking en verklaart: “De groei van Datacenter Rotterdam stelde ons een jaar geleden voor de keuze: gaan we een nieuw datacenter bouwen of gaan we samenwerken met andere datacenters. Dankzij het economische klimaat en de beschikbare hoogwaardige datacenter capaciteit werd de keuze eigenlijk voor ons gemaakt. Enkele maanden geleden hebben we het Twindatacenter gelanceerd in onze klantenkring. En ik mag zeggen: met behoorlijk succes, want de eerste klanten “twinnen” inmiddels in onze Twindatacenters. Gezien de grote belangstelling, gaan we er van uit, dat klanten zeker ook de keuze zullen gaan maken voor Dataplace als Twindatacenter. Kortom: onze klant is de grote winnaar.”

De overeenkomst tussen beide datacenters is groot. Niet alleen delen beide organisaties belangrijke kernwaarden, ook zijn beide organisaties op hetzelfde niveau ingericht voor de dienstverlening en organiseren zij gezamenlijk evenementen waarbij opdrachtgevers proactief worden benaderd om te discussiëren over de mogelijkheden van twinning, uitwijk en redundantie. Heeft u hier ook behoefte aan? Neem dan contact op met één van de datacenters.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.