Dataplace opent haar deuren op 17 juni a.s. tijdens de Nationale Datacenterdag

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 3 juni 2015 11:51 uur

Diverse datacenters in het hele land openen op woensdag 17 juni 2015 hun deuren en bieden het publiek een kijkje achter de schermen. Tijdens deze open dag kunnen bedrijven, overheden en andere geïnteresseerden meer te weten komen over de uitbesteding van het datacenter aan een externe partij en wat daarbij komt kijken.

Deze dag wordt georganiseerd door de brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA), waar ook dataplace onderdeel van uit maakt als één van de founding members. Directeur van de DDA Stijn Grove legt uit: “Bedrijven en overheden die overwegen om hun datacenter onder te brengen bij een externe partij zitten vaak met allerlei vragen. Bijvoorbeeld over de beveiliging en hoe ze bij outsourcing grip kunnen houden op hun eigen ict-omgeving. Maar ook vragen over business cases en uitleg over dienstverlening en kosten zullen tijdens de open dag beantwoord worden.”

“Deze dag is een unieke mogelijkheid om als bezoeker eens te zien wat een datacenter nu precies doet, wat het voor rol vervult en waarom steeds meer organisaties van groot tot klein er gebruik van maken. Dataplace vindt dit een mooi initiatief, het ligt in het verlengde van wat wij zelf al deden met onze opendagen. Mensen en bedrijven bewust laten worden dat een datacenter geen ‘vaag’ begrip is, maar iets tastbaars en vaak dichterbij dan men denkt. Wij hopen daarom tijdens deze nationale datacenterdag een hoop nieuwe mensen te mogen verwelkomen.” aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van Dataplace.

Datacenters spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zonder online services staat Nederland stil. Een goede infrastructuur is van essentieel belang voor het goed functioneren van deze diensten. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze digitale infrastructuur. Tijdens de Nationale Datacenterdag wordt het rapport ‘The state of the Dutch datacenters 2015′ overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Het onderzoek brengt de grootte van de datacentersector, de impact op de economie en de regionale verdeling in Nederland in kaart.

Geïnteresseerd in deelname aan de nationale datacenterdag bij dataplace?

Dataplace laat geïnteresseerde graag zien hoe zij de beschikbaarheid en continuïteit van organisaties vergroten, verbeteren en versterken. Heeft u interesse in een vrijblijvend bezoek aan Dataplace tijdens de Nationale Datacenterdag? Meld u dan vooraf aan via [email protected] of bel 088 32 827 52 om dit telefonisch te doen. Let op: vooraf aanmelden is verplicht!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.