Dataplace opent haar deuren op 17 juni a.s. tijdens de Nationale Datacenterdag

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 3 juni 2015 11:51 uur

Diverse datacenters in het hele land openen op woensdag 17 juni 2015 hun deuren en bieden het publiek een kijkje achter de schermen. Tijdens deze open dag kunnen bedrijven, overheden en andere geïnteresseerden meer te weten komen over de uitbesteding van het datacenter aan een externe partij en wat daarbij komt kijken.

Deze dag wordt georganiseerd door de brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA), waar ook dataplace onderdeel van uit maakt als één van de founding members. Directeur van de DDA Stijn Grove legt uit: “Bedrijven en overheden die overwegen om hun datacenter onder te brengen bij een externe partij zitten vaak met allerlei vragen. Bijvoorbeeld over de beveiliging en hoe ze bij outsourcing grip kunnen houden op hun eigen ict-omgeving. Maar ook vragen over business cases en uitleg over dienstverlening en kosten zullen tijdens de open dag beantwoord worden.”

“Deze dag is een unieke mogelijkheid om als bezoeker eens te zien wat een datacenter nu precies doet, wat het voor rol vervult en waarom steeds meer organisaties van groot tot klein er gebruik van maken. Dataplace vindt dit een mooi initiatief, het ligt in het verlengde van wat wij zelf al deden met onze opendagen. Mensen en bedrijven bewust laten worden dat een datacenter geen ‘vaag’ begrip is, maar iets tastbaars en vaak dichterbij dan men denkt. Wij hopen daarom tijdens deze nationale datacenterdag een hoop nieuwe mensen te mogen verwelkomen.” aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van Dataplace.

Datacenters spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zonder online services staat Nederland stil. Een goede infrastructuur is van essentieel belang voor het goed functioneren van deze diensten. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze digitale infrastructuur. Tijdens de Nationale Datacenterdag wordt het rapport ‘The state of the Dutch datacenters 2015′ overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Het onderzoek brengt de grootte van de datacentersector, de impact op de economie en de regionale verdeling in Nederland in kaart.

Geïnteresseerd in deelname aan de nationale datacenterdag bij dataplace?

Dataplace laat geïnteresseerde graag zien hoe zij de beschikbaarheid en continuïteit van organisaties vergroten, verbeteren en versterken. Heeft u interesse in een vrijblijvend bezoek aan Dataplace tijdens de Nationale Datacenterdag? Meld u dan vooraf aan via sales@dataplace.eu of bel 088 32 827 52 om dit telefonisch te doen. Let op: vooraf aanmelden is verplicht!

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...