Dataplace stapt volledig over op duurzame groene energie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 26 januari 2017 11:12 uur

Dataplace, toonaangevend leverancier van carrier neutrale datacenterdiensten in Nederland, is per 1 januari 2017 jongstleden in beide datacenters overgestapt naar volledig groene stroom. Deze stap naar groene stroom zorgt direct voor een duurzame energiehuishouding. De datacenters van Dataplace behoren daarmee tot één van de weinige datacenters in Nederland die volledig gebruik maken van groene stroom middels windenergie.

Energie is een belangrijke factor binnen de dienstverlening van ieder datacenter. De keuze voor het overgaan op volledig groene stroom sluit aan op de visie en ambitie die Dataplace heeft om zo energie-efficiënt en duurzaam mogelijk te ondernemen, maar ook om zich hierin voortdurend te blijven verbeteren. Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace:

“Onze klanten vinden energie-efficiency belangrijk en verwachten van hun datacenterleverancier dan ook dat energie duurzaam wordt ingekocht. Diverse van onze overheidsklanten en klanten uit de zorgsector hanteren een steeds strengere energienormering voor de selectie van hun toeleveranciers. Het verduurzamen van onze energiehuishouding zorgt ervoor dat wij ook aan deze eisen blijven voldoen. Vandaar dat alle energie die onze datacenters verbruiken nu volledig afkomstig is uit duurzame windenergie. De keuze voor groene stroom maakt dat onze klanten nu kunnen aantonen dat zij gekozen hebben voor een duurzaam datacenter in de regio Rotterdam of Utrecht.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.