Dataplace verleent opdracht voor bouw van aangrenzend datacenter en verdubbelt haar capaciteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 21 juli 2016 14:32 uur

Dataplace, een carrier neutraal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) heeft op 21 juli 2016 de aannemersovereenkomst voor de uitbreiding van het datacenter ondertekend met Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. De opdracht vloeit voort uit de groeiende bezetting van het eerste datacenter van Dataplace en biedt Dataplace de mogelijkheid de capaciteit te verdubbelen. Stout kwam als beste partij uit de bus in het selectieproces dat begeleid is door Van Es Architecten uit Sliedrecht.

Dataplace is verheugd dat zij de opdracht voor de uitbreiding heeft uitgeschreven aan een aannemer met bewezen track-record. Bouwonderneming Stout bouwde in 2010 ook het bestaande datacenter en de prettige samenwerking van toen zetten we nu voort in de uitbreiding van ons datacenter. Wij zien alsmaar groeiende behoefte naar professionele datacenterdiensten binnen onze regio en bedienen inmiddels een grote klantengroep van uiteenlopende bedrijven. De uitbreiding en verdubbeling van onze capaciteit van circa 350 racks naar circa 700 racks stelt ons in staat om in te spelen op de groeiende behoefte” aldus Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace.

Arno Hokke, Directeur van Bouwonderneming Stout, voegt daaraan toe: “Wij zijn trots dat wij de uitbreiding van Dataplace mogen realiseren en zo bij kunnen dragen aan de groei van een toonaangevend bedrijf uit onze regio. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze persoonlijke betrokkenheid en samenwerking op basis van respect. Dat komt het resultaat altijd ten goede. Dat wij opnieuw voor Dataplace mogen bouwen, is voor ons het teken dat onze werkwijze wordt gewaardeerd. Wij gaan er dan ook weer alles aan doen om voor Dataplace een gebouw te realiseren dat voor 100% voldoet aan de verwachtingen.

De bouw van de uitbreiding wordt gecombineerd met state-of-the-art installaties die de hoogste betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid bieden. Nu de keuze voor de bouwkundige aannemer is gemaakt kunnen we ons richten op het verder invullen van de detail engineering in de komende weken. We verwachten dat de uitbreiding begin Q2 van 2017 operationeel zal zijn en omdat de fundatie van de uitbreiding al is aangebracht is er tijdens het bouwproces geen impact voor onze bestaande klanten” aldus Peter Batenburg, Technical Director van Dataplace.

foto-Persbericht Dataplace geeft opdracht voor uitbreiding datacenter

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.