Dataplace verleent opdracht voor bouw van aangrenzend datacenter en verdubbelt haar capaciteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 21 juli 2016 14:32 uur

Dataplace, een carrier neutraal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) heeft op 21 juli 2016 de aannemersovereenkomst voor de uitbreiding van het datacenter ondertekend met Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. De opdracht vloeit voort uit de groeiende bezetting van het eerste datacenter van Dataplace en biedt Dataplace de mogelijkheid de capaciteit te verdubbelen. Stout kwam als beste partij uit de bus in het selectieproces dat begeleid is door Van Es Architecten uit Sliedrecht.

Dataplace is verheugd dat zij de opdracht voor de uitbreiding heeft uitgeschreven aan een aannemer met bewezen track-record. Bouwonderneming Stout bouwde in 2010 ook het bestaande datacenter en de prettige samenwerking van toen zetten we nu voort in de uitbreiding van ons datacenter. Wij zien alsmaar groeiende behoefte naar professionele datacenterdiensten binnen onze regio en bedienen inmiddels een grote klantengroep van uiteenlopende bedrijven. De uitbreiding en verdubbeling van onze capaciteit van circa 350 racks naar circa 700 racks stelt ons in staat om in te spelen op de groeiende behoefte” aldus Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace.

Arno Hokke, Directeur van Bouwonderneming Stout, voegt daaraan toe: “Wij zijn trots dat wij de uitbreiding van Dataplace mogen realiseren en zo bij kunnen dragen aan de groei van een toonaangevend bedrijf uit onze regio. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze persoonlijke betrokkenheid en samenwerking op basis van respect. Dat komt het resultaat altijd ten goede. Dat wij opnieuw voor Dataplace mogen bouwen, is voor ons het teken dat onze werkwijze wordt gewaardeerd. Wij gaan er dan ook weer alles aan doen om voor Dataplace een gebouw te realiseren dat voor 100% voldoet aan de verwachtingen.

De bouw van de uitbreiding wordt gecombineerd met state-of-the-art installaties die de hoogste betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid bieden. Nu de keuze voor de bouwkundige aannemer is gemaakt kunnen we ons richten op het verder invullen van de detail engineering in de komende weken. We verwachten dat de uitbreiding begin Q2 van 2017 operationeel zal zijn en omdat de fundatie van de uitbreiding al is aangebracht is er tijdens het bouwproces geen impact voor onze bestaande klanten” aldus Peter Batenburg, Technical Director van Dataplace.

foto-Persbericht Dataplace geeft opdracht voor uitbreiding datacenter

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?