De eBay Classifieds Group brengt aanbieders en kopers bij elkaar met Contrail van Juniper Networks

Netwerkoplossing Contrail draagt bij aan omzetgroei dankzij de mogelijkheid om snel nieuwe diensten af te leveren


Juniper Networks maakt vandaag bekend dat de eBay Classifieds Group Juniper Networks Contrail Networking heeft ingezet voor de ontwikkeling van geautomatiseerde en uiterst schaalbare virtuele overlay-netwerken. Dit stelt klanten in staat om op eenvoudige wijze producten aan te bieden en te kopen en contact te leggen met kopers en verkopers. De eBay Classifieds Group koos voor de switches uit de QFX-reeks van Juniper Networks® als basiscomponenten voor zijn fysieke infrastructuur om zijn cloud-netwerk van kracht te voorzien, de stabiliteit te verbeteren en voor snellere responstijden te zorgen.

De eBay Classifieds Group bracht zijn bedrijfsprocessen onder in de cloud om het ontwikkelingsproces voor zijn online advertentieplatforms drastisch te verkorten. Dankzij de technologie van Juniper en de SDN-benadering van netwerkintegrator Infradata kan het bedrijf nieuwe diensten nu in een paar uur tijd naar meerdere landen uitrollen.

De eBay Classifieds Group stond voor de opgave om diverse interne klanten van ondersteuning te voorzien. Daarnaast moesten zijn test- en productienetwerken voldoen aan diverse eisen die er in elke markt weer anders uitzagen. De keuze van het bedrijf viel op Juniper Networks en zijn partner Infradata vanwege hun vermogen om geavanceerde cloud-netwerken af te leveren op basis van technologie met een open karakter. De eBay Classifieds Group kan op deze manier eenvoudiger problemen oplossen. Mochten er zich toch problemen blijven voordoen, dan kan het rekenen op snelle en superieure ondersteuning.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Juniper Networks Contrail Networking is een simpele, open en flexibele SDN-oplossing die de ontwikkeling en het beheer van uiterst schaalbare virtuele overlay-netwerken automatiseert en zich snel kan aanpassen aan de behoeften van de klant. Contrail is voor het derde jaar achtereen uitgeroepen tot de beste commerciële SDN-controller voor OpenStack-implementaties op basis van een enquête onder OpenStack-gebruikers.
  • Het nieuwe dienstenplatform van de eBay Classifieds Group, dat wordt ondersteund door Contrail Networking, verkort de time-to-market voor nieuwe op maat toegesneden diensten en campagnes door het verbinden van virtuele bronnen binnen de private cloud en legacy infrastructuur.
  • Contrail Networking creëert eenvoudig beheerbare virtuele overlay-netwerken die naadloos kunnen worden geïntegreerd met de fysieke hardware van de eBay Classifieds Group.
  •  Met Contrail Networking kan de eBay Classifieds Group de reikwijdte van virtuele overlay-netwerken uitbreiden naar diverse datacenters en clouds, zodat het workflows op flexibele wijze kan verplaatsen en onderbrengen.
  •  De cloud van de eBay Classifieds Groups is ontwikkeld op basis van QFX5100-switches. Deze uiterst flexibele switches zijn speciaal ontwikkeld voor datacenters en kunnen dankzij hun open karakter dienstdoen als universele bouwstenen voor diverse netwerkarchitecturen.
  •  De volledige infrastructuur wordt ondersteund door Junos® OS, het besturingssysteem van Juniper Networks.
  •  Juniper Networks werd tijdens de implementatie bij eBay Classifieds Group bijgestaan door zijn partner Infradata. Deze gerenommeerde netwerkintegrator legt zich toe op het ontwerp, de implementatie en ondersteuning van de geavanceerde netwerken van serviceproviders en bedrijfskritische netwerken.

Ondersteunende citaten

“De eBay Classifieds Group helpt mensen om datgene waarnaar zij op zoek zijn te vinden in hun lokale regio. We zijn trots op het vertrouwen dat gebruikers in ons stellen wanneer ze onze wereldwijde sites bezoeken om contact te leggen en te handelen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe en innovatieve diensten die onze klanten sterke meerwaarde bieden. Bij Juniper Networks staat de klant centraal. Het richtte niet alleen het netwerk voor ons in, maar hielp ons ook om uitmuntende klantenservice te verlenen.”
-Maarten Moerman, manager Network Engineering bij de eBay Classifieds Group in Nederland

“Krachtig presterende bedrijven als de eBay Classifieds Group hebben voor hun clouds een open SDN-oplossing nodig die de zakelijke flexibiliteit vergroot door uiterst schaalbare virtuele overlay-netwerken te creëren die ze eenvoudig kunnen inrichten en beheren. Met Contrail Networking kan de eBay Classifieds Group snel nieuwe functionaliteit aan zijn netwerk toevoegen en het ontwikkelingsproces versnellen.”
-Jennifer Blatnik, bestuursvoorzitter, Cloud, Security & Enterprise Portfolio Marketing bij Juniper Networks

“Infradata voorziet de Bay Classifieds Group al geruime tijd van diverse netwerktechnologieën, waaronder oplossingen voor load balancing, switching, routering en beveiliging. Samen overstappen op een softwaregedefinieerde architectuur was dan ook een logische zet. Bij dit project zijn de werkelijke winnaars de eindgebruikers. Zij profiteren van aanzienlijk snellere prestaties.”
Nino Tomovski, vicepresident International bij de Infradata Group

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.