De Koning standaardiseert op Nutanix

Lagere kosten en minder beheertijd geven de Koning de ruimte zich te concentreren op het onder de aandacht brengen van het eigen veelbelovende KaaS-platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 10 september 2015 12:26 uur

De Koning, een in Houten gevestigde specialist op het gebied van kantoorautomatisering uit de cloud, heeft zijn eigen datacenter en datacenters van klanten uitgerust met hyper converged infrastructuur van Nutanix. De Koning bespaart als gevolg van de migratie aanzienlijk op de kosten voor beheer en energieverbruik. Bovendien komt er personeel vrij voor andere taken, waaronder het breed onder de aandacht brengen en uitrollen van de Koning’s Kantoorautomatisering as a service (KaaS) platform, dé cloudoplossing voor MKB-ondernemingen.

De Koning is gespecialiseerd in het bedenken, bouwen en onderhouden van IT-infrastructuren. Oorspronkelijk was het bedrijf daarbij vooral gericht op infrastructuur van en bij klanten zelf. Sinds een jaar of zes ondersteunt de Koning echter ook klanten vanuit een eigen datacenter en levert het bedrijf ook Kantoorautomatisering as a service (KaaS). Door de marktinteresse in cloud computing verwacht de Koning dat het aantal KaaS-klanten de komende jaren snel gaat toenemen en het bedrijf heeft hierdoor behoefte aan vereenvoudiging van het beheer van de eigen infrastructuur. Zodoende besloot het bedrijf begin dit jaar zijn infrastructuur over te zetten op hyper converged oplossingen van Nutanix.

Kostenreductie
“Het traditionele model voor het beheren van een datacenter bestaat uit veel verschillende lagen (SAN, hypervisor, applicatie etc.) die we allemaal los moeten beheren. Dat kost veel tijd en geld. We moeten personeel certificeren voor oplossingen van verschillende leveranciers en we hebben steeds downtime wanneer we willen upgraden of aanpassen. De hyper converged infrastructuur van het Nutanix-platform bundelt die verschillende datacenterlagen in één appliance. Dat scheelt ons enorm veel beheertijd en kopzorgen. Bovendien is het energieverbruik van een hyper converged infrastructuur een stuk lager dan dat van een traditioneel datacenter.” aldus Robert de Koning, CEO en medeoprichter van de Koning.

De Koning heeft begin dit jaar het eigen datacenter al geheel omgezet naar Nutanix en is in de maanden daarna ook de private clouds van klanten over gaan zetten naar Nutanix hyper converged infrastructuur. Begin augustus is de laatste migratie afgerond. “Met deze investering realiseren we aanzienlijke kostenreductie en gemak, ook komen er mensen vrij die we elders in kunnen zetten,” aldus de Koning. “De organisatie kan zich nu richten op de verwachte groei van ons KaaS-platform en de dienstverlening bij klanten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.