De Neutral Internet exchange rolt Cloud Connectivity service uit over 86 datacenters in 11 Europese landen

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 27 oktober 2015 15:00 uur

“Wanneer organisaties primaire processen in de cloud gaan plaatsen voldoet een verbinding via het Internet niet meer, maar is een private, dedicated verbinding nodig waarbij veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit van die verbinding essentieel is”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van de Neutral Internet Exchange. “Dankzij ons fijnmazige netwerk kan NL-ix die connectiviteit nu leveren, met één of meerdere Cloud Service Providers tegen een vaste prijs per poort in 80 datacenters verspreid over 13 landen in Europa”.

De voordelen van de Cloud zijn de afgelopen jaren breed uitgemeten, een aantal veelgenoemde zijn; geen grote investeringen in ICT infrastructuur vooraf, grote mogelijke besparingen op het gebied van beheerskosten en een snellere time-to-market. Toch is adoptie van Cloud-computing tot op heden achtergebleven bij de verwachtingen. Hier zijn verschillende redenen voor aan te geven, een belangrijke reden was het niet voorhanden zijn van een snelle, betrouwbare verbinding met de vele verschillende Cloud service providers tegen de juiste prijs.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.