Delegatie Ministerie van Economische Zaken bezoekt The Datacenter Group Delft


‘Hoe is het eigenlijk gesteld met de digitale infrastructuur van Den Haag en omstreken?’ Deze vraag deed WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) besluiten om The Datacenter Group in Delft te bezoeken. De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Innovation Quarter (IQ) sloten zich tevens aan bij het bezoek.

Digitale infrastructuur Peter Scheffers van WFIA legt de reden aan het Delftse datacenter uit: “Bijna alle ogen zijn gericht op Amsterdam. In alle rapporten wordt vaak Amsterdam genoemd als interessante vestigingslocatie voor IT-bedrijven. Ik ben van menig dat ook West Holland veel te bieden heeft voor buitenlandse bedrijven. Dit blijkt ook uit het groeiend aantal nieuwe internationale bedrijven dat wij assisteren in West Holland”.

Zijn opmerking over Amsterdam komt niet uit de lucht vallen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) al jaren ‘s werelds grootste internet exchange is. Dit zorgt ervoor dat datacenters in de regio Amsterdam als paddenstoelen uit de grond schieten. “Amsterdam raakt verzadigd en dat biedt kansen voor andere steden. In Den Haag is bijvoorbeeld het snel groeiende NL-IX gevestigd, nu al de op vijf na grootste internet exchange in Europa. In onze regio huizen tal van datacenters en IT service providers die allen bijdragen aan het ecosysteem van West Holland.” aldus Scheffers.

Sterke digitale economische groei NFIA, WFIA en IQ maken onderdeel uit van “Invest in Holland”, een platform opgezet door het Ministerie van Economische Zaken met als doel het stimuleren van de Nederlandse economie, door het begeleiden van buitenlandse partijen in de opstartfase. Bedrijven als Uber, Huawei en Google zijn op deze manier ook in Nederland gevestigd. “Het bezoek aan The Datacenter Group laat zien waarom Delft een uitstekende regio is voor buitenlandse bedrijven om hier te ondernemen. Het is onze taak om de overheid te informeren over de lokale markt en kunnen internationale bedrijven fundamenteel onderbouwen waarom ze hier moeten vestigen.” zegt Scheffer tot slot.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?