Delegatie Ministerie van Economische Zaken bezoekt The Datacenter Group Delft


‘Hoe is het eigenlijk gesteld met de digitale infrastructuur van Den Haag en omstreken?’ Deze vraag deed WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) besluiten om The Datacenter Group in Delft te bezoeken. De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Innovation Quarter (IQ) sloten zich tevens aan bij het bezoek.

Digitale infrastructuur Peter Scheffers van WFIA legt de reden aan het Delftse datacenter uit: “Bijna alle ogen zijn gericht op Amsterdam. In alle rapporten wordt vaak Amsterdam genoemd als interessante vestigingslocatie voor IT-bedrijven. Ik ben van menig dat ook West Holland veel te bieden heeft voor buitenlandse bedrijven. Dit blijkt ook uit het groeiend aantal nieuwe internationale bedrijven dat wij assisteren in West Holland”.

Zijn opmerking over Amsterdam komt niet uit de lucht vallen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) al jaren ‘s werelds grootste internet exchange is. Dit zorgt ervoor dat datacenters in de regio Amsterdam als paddenstoelen uit de grond schieten. “Amsterdam raakt verzadigd en dat biedt kansen voor andere steden. In Den Haag is bijvoorbeeld het snel groeiende NL-IX gevestigd, nu al de op vijf na grootste internet exchange in Europa. In onze regio huizen tal van datacenters en IT service providers die allen bijdragen aan het ecosysteem van West Holland.” aldus Scheffers.

Sterke digitale economische groei NFIA, WFIA en IQ maken onderdeel uit van “Invest in Holland”, een platform opgezet door het Ministerie van Economische Zaken met als doel het stimuleren van de Nederlandse economie, door het begeleiden van buitenlandse partijen in de opstartfase. Bedrijven als Uber, Huawei en Google zijn op deze manier ook in Nederland gevestigd. “Het bezoek aan The Datacenter Group laat zien waarom Delft een uitstekende regio is voor buitenlandse bedrijven om hier te ondernemen. Het is onze taak om de overheid te informeren over de lokale markt en kunnen internationale bedrijven fundamenteel onderbouwen waarom ze hier moeten vestigen.” zegt Scheffer tot slot.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.