Delegatie Ministerie van Economische Zaken bezoekt The Datacenter Group Delft


‘Hoe is het eigenlijk gesteld met de digitale infrastructuur van Den Haag en omstreken?’ Deze vraag deed WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) besluiten om The Datacenter Group in Delft te bezoeken. De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Innovation Quarter (IQ) sloten zich tevens aan bij het bezoek.

Digitale infrastructuur Peter Scheffers van WFIA legt de reden aan het Delftse datacenter uit: “Bijna alle ogen zijn gericht op Amsterdam. In alle rapporten wordt vaak Amsterdam genoemd als interessante vestigingslocatie voor IT-bedrijven. Ik ben van menig dat ook West Holland veel te bieden heeft voor buitenlandse bedrijven. Dit blijkt ook uit het groeiend aantal nieuwe internationale bedrijven dat wij assisteren in West Holland”.

Zijn opmerking over Amsterdam komt niet uit de lucht vallen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) al jaren ‘s werelds grootste internet exchange is. Dit zorgt ervoor dat datacenters in de regio Amsterdam als paddenstoelen uit de grond schieten. “Amsterdam raakt verzadigd en dat biedt kansen voor andere steden. In Den Haag is bijvoorbeeld het snel groeiende NL-IX gevestigd, nu al de op vijf na grootste internet exchange in Europa. In onze regio huizen tal van datacenters en IT service providers die allen bijdragen aan het ecosysteem van West Holland.” aldus Scheffers.

Sterke digitale economische groei NFIA, WFIA en IQ maken onderdeel uit van “Invest in Holland”, een platform opgezet door het Ministerie van Economische Zaken met als doel het stimuleren van de Nederlandse economie, door het begeleiden van buitenlandse partijen in de opstartfase. Bedrijven als Uber, Huawei en Google zijn op deze manier ook in Nederland gevestigd. “Het bezoek aan The Datacenter Group laat zien waarom Delft een uitstekende regio is voor buitenlandse bedrijven om hier te ondernemen. Het is onze taak om de overheid te informeren over de lokale markt en kunnen internationale bedrijven fundamenteel onderbouwen waarom ze hier moeten vestigen.” zegt Scheffer tot slot.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...