Detron levert samen met Evoswitch cloudoplossingen in Nederland

Een teken van de toenemende aandacht voor duurzame, lokale cloudoplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • EvoSwitch
  • geplaatst op
  • 8 mei 2014 10:25 uur

EvoSwitch, een toonaangevende leverancier van duurzame, innovatieve netwerkneutrale datacenterdiensten, meldt vandaag dat Detron, een vooraanstaande Nederlandse ICT- en telecomaanbieder, voor een partnerschap met EvoSwitch heeft gekozen voor de uitbreiding van zijn datacenterdienstenaanbod.

EvoSwitch zal Detron veilige, schaalbare datacenterfaciliteiten bieden. Detron wil inspelen op het feit dat veel ondernemingen overstappen op de cloud en focust daarbij op de realisatie van privéclouds in eigen land.

Detron zal de nieuwe datacenterfaciliteiten van EvoSwitch gebruiken om remote back-updiensten en beveiligde twin datacenteroplossingen te bieden voor zijn klanten in Nederland. Detron ziet zichzelf als een Nederlands ICT-bedrijf met een sterke focus op de binnenlandse markt. Dit is volgens Detron een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken.

Emile Schouwstra, Directeur Data Center Services bij Detron: “De meeste van onze klanten zijn Nederlandse middelgrote en grotere ondernemingen. Zij verhuizen momenteel een groot deel van hun interne IT-infrastructuur naar een cloudomgeving. Daarbij hebben ze heel specifieke eisen wat de veiligheid en privacy betreft. Klanten vragen bijvoorbeeld vaak om de specifieke garantie dat hun data in Nederland worden opgeslagen. Daarnaast zien we dat ook duurzaamheid een steeds grotere rol speelt bij de keuze van een partner. Onze klanten kiezen voor ons omdat wij een sterk commitment hebben op het gebied van duurzaamheid. En door met EvoSwitch samen te werken, versterken we dat duurzaamheidsaspect nog verder.”

Eric Boonstra, Algemeen Directeur van EvoSwitch, is het daarmee eens. “Veiligheid is uiteraard altijd al een belangrijk aspect geweest van onze activiteit. En hoewel we op wereldschaal aan het groeien zijn, staat elk datacenter dat wij uitbaten op zichzelf en beantwoordt het aan de lokale wetgeving inzake gegevensbeveiliging en privacy. Het doet ons plezier dat Detron ons mede dankzij onze duurzaamheidsstrategie heeft gekozen. Net als Detron zijn wij ervan overtuigd dat er vraag is naar hernieuwbare energie en een groene benadering van IT-infrastructuur. Het feit dat steeds meer klanten vragen naar duurzame colocatieruimte is daar een bewijs voor.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.