Detron levert samen met Evoswitch cloudoplossingen in Nederland

Een teken van de toenemende aandacht voor duurzame, lokale cloudoplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • EvoSwitch
  • geplaatst op
  • 8 mei 2014 10:25 uur

EvoSwitch, een toonaangevende leverancier van duurzame, innovatieve netwerkneutrale datacenterdiensten, meldt vandaag dat Detron, een vooraanstaande Nederlandse ICT- en telecomaanbieder, voor een partnerschap met EvoSwitch heeft gekozen voor de uitbreiding van zijn datacenterdienstenaanbod.

EvoSwitch zal Detron veilige, schaalbare datacenterfaciliteiten bieden. Detron wil inspelen op het feit dat veel ondernemingen overstappen op de cloud en focust daarbij op de realisatie van privéclouds in eigen land.

Detron zal de nieuwe datacenterfaciliteiten van EvoSwitch gebruiken om remote back-updiensten en beveiligde twin datacenteroplossingen te bieden voor zijn klanten in Nederland. Detron ziet zichzelf als een Nederlands ICT-bedrijf met een sterke focus op de binnenlandse markt. Dit is volgens Detron een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken.

Emile Schouwstra, Directeur Data Center Services bij Detron: “De meeste van onze klanten zijn Nederlandse middelgrote en grotere ondernemingen. Zij verhuizen momenteel een groot deel van hun interne IT-infrastructuur naar een cloudomgeving. Daarbij hebben ze heel specifieke eisen wat de veiligheid en privacy betreft. Klanten vragen bijvoorbeeld vaak om de specifieke garantie dat hun data in Nederland worden opgeslagen. Daarnaast zien we dat ook duurzaamheid een steeds grotere rol speelt bij de keuze van een partner. Onze klanten kiezen voor ons omdat wij een sterk commitment hebben op het gebied van duurzaamheid. En door met EvoSwitch samen te werken, versterken we dat duurzaamheidsaspect nog verder.”

Eric Boonstra, Algemeen Directeur van EvoSwitch, is het daarmee eens. “Veiligheid is uiteraard altijd al een belangrijk aspect geweest van onze activiteit. En hoewel we op wereldschaal aan het groeien zijn, staat elk datacenter dat wij uitbaten op zichzelf en beantwoordt het aan de lokale wetgeving inzake gegevensbeveiliging en privacy. Het doet ons plezier dat Detron ons mede dankzij onze duurzaamheidsstrategie heeft gekozen. Net als Detron zijn wij ervan overtuigd dat er vraag is naar hernieuwbare energie en een groene benadering van IT-infrastructuur. Het feit dat steeds meer klanten vragen naar duurzame colocatieruimte is daar een bewijs voor.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...