Digital Gateway to Europe gaat voor zichtbaarheid in 2016


De sterke digitale infrastructuur van Nederland is een unieke springplank naar Europa voor internationale digitale dienstverleners. Deze mainport functie biedt veel kansen, die het platform Digital Gateway to Europe volop wil benutten. Om dat te bereiken zal Digital Gateway to Europe in 2016 tijdens verschillende internationale events in binnen- en buitenland aanwezig zijn, waaronder de World Hosting Days in Duitsland. Met deze aanwezigheid zullen de kansen die het Nederlandse digitale ecosysteem biedt nadrukkelijk onder de aandacht gebracht worden.

Nederland heeft dankzij haar sterke digitale infrastructuur een unieke positie als springplank voor internationale digitale dienstverleners naar Europa. Nu al maken grote partijen zoals Microsoft, Google en vele anderen gebruik van Nederlandse datacenters om de rest van Europa en de wereld te bedienen. Zij kiezen voor Nederland omdat het een mainport positie heeft en zich daarmee gepositioneerd heeft als de Digital Gateway to Europe. Deze mainportfunctie van de digitale infrastructuur werd recent onderschreven door de Tweede Kamer die de Nederlandse regering in een motie opriep om deze als zodanig te erkennen en daarnaar te handelen.

Het is van belang dat deze unieke positie van Nederland zichtbaar gemaakt wordt bij buitenlandse én binnenlandse partijen. Ondanks de grote successen en alle voordelen die Nederland heeft als vestigingsplaats, is de concurrentie in Europa groot. In steeds meer landen wordt men zich bewust van het strategisch belang van een sterke digitale infrastructuur en wordt hard gewerkt aan het realiseren daarvan. Deze landen maken grote budgetten vrij voor promotionele activiteiten om internationale digitale dienstverleners ertoe te bewegen zich vooral daar, en niet in Nederland, te vestigen.

“Als Nederland merken we dat het niet meer zo vanzelf gaat als vroeger en dat betekent alle hens aan dek”, aldus Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association en een van de twee drijvende krachten achter team Digital Gateway to Europe. “Rapportages zoals het laatste CBRE-rapport liegen er niet om en laten zien dat andere landen om ons heen het beter doen en harder groeien dan Nederland. We moeten dus nog sterker de promotie aanpakken”.

Activiteiten 2016

Het platform Digital Gateway to Europe levert met haar vele partners vele diensten. Het informeert buitenlandse bedrijven op haar site, organiseert handelsmissies over de hele wereld en het helpt Nederlandse bedrijven zaken te doen met missies in het buitenland. Het doel van deze activiteiten is om handel te drijven, het uitstekende digitale ecosysteem van Nederland onder de aandacht te brengen en de zichtbaarheid van Nederland als Digital Gateway to Europe te vergroten.

Net als dit jaar neemt Digital Gateway to Europe in 2016 deel aan verschillende internationale events. Hiermee wordt bedrijven uit de sector de mogelijkheid geboden om gezamenlijk naar buiten te treden op deze events om zo buitenlandse partijen ertoe te bewegen voor Nederland te kiezen voor het hosten en aanbieden van hun digitale diensten.

Digital Gateway to Europe zal onder andere aanwezig zijn op de World Hosting Days in Rust, Duitsland van 15 tot en met 17 maart 2016 en de Cloud Expo Europe in Londen, Groot-Brittannië op 12 en 13 april 2016.

Ook in Nederland wordt hard gewerkt om de sector beter te profileren. Met de organisatie van Jaarbeurs wordt er weer een datacenter en cloud plein opgezet op de Storage Expo in Utrecht op 2 en 3 november 2016.

De beurs aanbiedingen, missies en services zijn te vinden op www.digitalgateway.eu.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!