Dimension Data lanceert Cloud Private Network Connection-services voor zijn wereldwijde cloud

Eigen ‘dedicated’ connectie-opties biedt klanten meer privacy en hogere doorvoer voor publieke en private clouds en managed hosting-infrastructuren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 24 maart 2014 12:48 uur

CT-dienstverlener Dimension Data lanceert zijn Cloud Private Network Connection-service (CPNC). De oplossing is een add-on op de publieke, private en managed hosting clouddiensten van Dimension Data. CPNC-diensten stellen klanten in staat om een aparte, ‘dedicated’ netwerkconnectie te maken tussen hun eigen netwerk en de Managed Cloud Platform-locaties (MCP) van Dimension Data. Dit biedt betere prestaties en meer controle over en veiligheid van hun data in de cloud.

De CPNC-diensten zijn ideaal voor zorgorganisaties, retailers, financiële dienstverleners en overheden die een veilige en naadloze verbinding willen met de MCP’s van Dimension Data zonder gebruik van het publieke internet. Daarnaast is het interessant voor partijen die op zoek zijn naar een hogere netwerkdoorvoer en een betere netwerkervaring.

Dimension Data biedt twee opties voor klanten die wereldwijde hoogwaardige en veilige toegang nodig hebben tot hun cloud- en managed hosting-omgevingen bij Dimension Data, zonder gebruik van het publieke internet:

  • Direct Connect – toegang tot een eigen, aparte fysieke poort op een MCP-locatie met een snelheid van 1Gbps
  • Private Connect – toegang tot een virtuele poort via een MPLS-partner met flexibele snelheidsopties.

Gerard Florian, Director of Product Management bij de Cloud Business Unit van Dimension Data: “CPNC biedt de beveiliging, connectiviteit en responsiviteit die bedrijven gewend zijn van hun eigen WAN’s en LAN’s. Organisaties overal in de wereld hebben behoefte aan dit type aparte verbindingen met cloudservices. Dat geldt voor prestaties die cruciaal zijn om kostenbesparingen te realiseren, voor hogere netwerkdoorvoer of consistentie in gebieden waar bandbreedte duur of onbetrouwbaar en voor het garanderen van quality of service en betere beveiliging.”

CPNC biedt bedrijven niet alleen meer controle over hun WAN-infrastructuur wanneer zij verbinding maken met Public Cloud-, Private Cloud CaaS- of Managed Hosting-services. De service biedt ook een zeer hoogwaardige en snelle netwerkervaring aan eindgebruikers zonder zorgen over onvoorspelbare internetconnecties. De nieuwe service ondersteunt verschillende toegangsmethodes waaronder glasvezel, Ethernet en MPLS. Daardoor hebben bedrijven flexibiliteit in het kiezen van de service die het best past bij hun eisen en geografische locaties. Voor bedrijven die servicecontinuïteit als hoogste prioriteiten hebben, is er ook de optie van een connectie op twee aparte poorten voor hogere redundantie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.