Dimension Data lanceert Cloud Private Network Connection-services voor zijn wereldwijde cloud

Eigen ‘dedicated’ connectie-opties biedt klanten meer privacy en hogere doorvoer voor publieke en private clouds en managed hosting-infrastructuren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 24 maart 2014 12:48 uur

CT-dienstverlener Dimension Data lanceert zijn Cloud Private Network Connection-service (CPNC). De oplossing is een add-on op de publieke, private en managed hosting clouddiensten van Dimension Data. CPNC-diensten stellen klanten in staat om een aparte, ‘dedicated’ netwerkconnectie te maken tussen hun eigen netwerk en de Managed Cloud Platform-locaties (MCP) van Dimension Data. Dit biedt betere prestaties en meer controle over en veiligheid van hun data in de cloud.

De CPNC-diensten zijn ideaal voor zorgorganisaties, retailers, financiële dienstverleners en overheden die een veilige en naadloze verbinding willen met de MCP’s van Dimension Data zonder gebruik van het publieke internet. Daarnaast is het interessant voor partijen die op zoek zijn naar een hogere netwerkdoorvoer en een betere netwerkervaring.

Dimension Data biedt twee opties voor klanten die wereldwijde hoogwaardige en veilige toegang nodig hebben tot hun cloud- en managed hosting-omgevingen bij Dimension Data, zonder gebruik van het publieke internet:

  • Direct Connect – toegang tot een eigen, aparte fysieke poort op een MCP-locatie met een snelheid van 1Gbps
  • Private Connect – toegang tot een virtuele poort via een MPLS-partner met flexibele snelheidsopties.

Gerard Florian, Director of Product Management bij de Cloud Business Unit van Dimension Data: “CPNC biedt de beveiliging, connectiviteit en responsiviteit die bedrijven gewend zijn van hun eigen WAN’s en LAN’s. Organisaties overal in de wereld hebben behoefte aan dit type aparte verbindingen met cloudservices. Dat geldt voor prestaties die cruciaal zijn om kostenbesparingen te realiseren, voor hogere netwerkdoorvoer of consistentie in gebieden waar bandbreedte duur of onbetrouwbaar en voor het garanderen van quality of service en betere beveiliging.”

CPNC biedt bedrijven niet alleen meer controle over hun WAN-infrastructuur wanneer zij verbinding maken met Public Cloud-, Private Cloud CaaS- of Managed Hosting-services. De service biedt ook een zeer hoogwaardige en snelle netwerkervaring aan eindgebruikers zonder zorgen over onvoorspelbare internetconnecties. De nieuwe service ondersteunt verschillende toegangsmethodes waaronder glasvezel, Ethernet en MPLS. Daardoor hebben bedrijven flexibiliteit in het kiezen van de service die het best past bij hun eisen en geografische locaties. Voor bedrijven die servicecontinuïteit als hoogste prioriteiten hebben, is er ook de optie van een connectie op twee aparte poorten voor hogere redundantie.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...