Dimension Data lanceert datacenter-maturitytool om bedrijven te helpen migreren naar het next-generation datacenter

Nieuwe tool vereenvoudigt roadmaps en strategieën voor datacentertransformatie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 16 april 2015 10:10 uur

ICT-dienstverlener Dimension Data introduceert een nieuwe maturitytool. Deze tool helpt organisaties met het in kaart brengen van hun capaciteiten en met het prioriteren van initiatieven voor het bouwen van een next-generation datacenter. Het Data Centre Development Model is het eerste assessment dat zo’n breed spectrum van het datacenter afdekt. De ontwikkeling van de tool volgde naar aanleiding van een grote vraag vanuit klanten naar begeleiding en uitvoerbare plannen om hun datacenter meer responsive en agile te maken.

Volgens Steve Joubert, Group Executive van de datacenterbusinessunit van Dimension Data, hebben social, mobile, analytics en cloud een enorme impact gehad op datacenters. Die moesten veranderen om relevant te blijven. “Iedere klant die we spreken, zoekt naar manieren om zijn datacenter te veranderen om beter te kunnen inspelen op de behoeften van de business. Dat is geen makkelijke opgave.”

Met de expansie van het datacenter voorbij de traditionele grenzen dienen ook cloud, networking en security te worden omvat en is het van belang om deze deelgebieden als één geheel te bekijken. Een verandering op één gebied kan een kostbare impact hebben op een ander gebied. De meeste IT-afdelingen hebben nog altijd afgezonderde functies. Zij hebben geen inzicht in welke gevolgen hun projecten hebben voor andere onderdelen van de infrastructuur, waaronder het datacenter. Bepalen waar je moet beginnen om het maximale eruit te halen, is evenmin eenvoudig.

Dimension Data ziet bijvoorbeeld dat bij virtualisatie- en converged infrastructure-projecten, waarbij geen strategie voor en review van het onderliggende netwerk zijn betrokken, de uiteindelijke kosten kunnen verdrievoudigen.

“Met dit in het achterhoofd hebben we het Data Centre Development Model ontwikkeld. Doel is onze klanten te helpen de overstap te maken naar nieuwe, operationele modellen voor het gehele next-generation datacenter, terwijl wordt gefocust op de businessoutput met technologie als een enabler in plaats van een belemmering”, zegt Joubert.

Het Data Centre Development Model van Dimension Data is ideaal voor organisaties die willen weten wat de vereisten zijn voor het bouwen van een toekomstvast datacenter. Het model onderzoekt de elf essentiële domeinen in het datacenter (‘as is’-status) en wat er nodig is voor de toekomst (‘to be’-status). De uitkomsten van dit workshopachtige onderzoek vormen een roadmap die praktische aanbevelingen biedt voor implementatie van de meest waardevolle initiatieven rondom hun datacenter. Denk bij zulke aanbevelingen aan:
– identificeren van infrastructuurtekortkoming in een organisatie
– het meest efficiënte operationele model bepalen voor het datacenter, inclusief management en operatie
– weten wat de beste manieren zijn om gebruik te maken van de public cloud, hosting en co-locatie, en waar dit waarde creëert voor de business
– garanderen dat het netwerk zo is uitgerust, dat het de reis naar transformatie kan ondersteunen
– security opnemen in elke stap van de reis

Dimension Data heeft met zijn Data Centre Development Model al een aantal organisaties geholpen – met uitstekende resultaten. Joubert: “We hebben een organisatie geholpen om een virtueel datacenter te bouwen, waardoor dertig procent minder rackspace nodig is dankzij consolidatie en datacenterontwerp. Een andere klant zag dat door nieuwe datacenter-resources diensten 75 procent sneller geleverd konden worden aan eindgebruikers door gebruik te maken van netwerkextensies naar cloud-resources.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.