Dimension Data neemt het Amerikaanse Nexus over

Wereldwijde ICT-dienstverlener breidt activiteiten in VS uit met veertig procent en vergroot concurrentievoordeel om klantbehoeften te ondersteunen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 24 april 2014 09:45 uur

ICT-dienstverlener Dimension Data heeft vanavond aangekondigd het Amerikaanse Nexus voor honderd procent te hebben overgenomen voor een onbekend bedrag. Nexus is een niet-beursgenoteerde leverancier van geavanceerde IT-oplossingen voor grote ondernemingen, het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector. Het bedrijf is gespecialiseerd in de sectoren onderwijs, retail, hospitality en gezondheidszorg. Nexus werd opgericht in 2004 en heeft zijn hoofdkantoor in Valencia, Californië, Verenigde Staten.

Met de overname van Nexus breidt Dimension Data zijn activiteiten in de Verenigde Staten uit met veertig procent en vergroot het bedrijf zijn aanwezigheid aanzienlijk in het westen, zuidwesten en zuidoosten van het land. Daardoor hebben klanten nu toegang tot een groter netwerk van experts en een breder oplossingenportfolio. Nexus heeft negentien vestigingen in Californië, Nevada, Colorado, Arizona, Utah, Washington, Texas, Georgia, Florida en North Carolina.

Brett Dawson, CEO van Dimension Data: “De overname van Nexus is een belangrijke strategische stap in het vergroten van de geografische dekking van Dimension Data, samen met het verdiepen van de vaardigheden en mogelijkheden om onze klanten te ondersteunen. Dimension Data heeft al meer dan dertig jaar ervaring met ICT-oplossingen en -diensten die onze klanten echte businessvoordelen bieden. Met Nexus zijn we in staat zowel onze Amerikaanse als wereldwijde klanten te ondersteunen.”

Mark Slaga, CEO van Dimension Data Americas: “Beide organisaties hebben een mensgerichte cultuur en stellen het leveren van een uitstekende klantervaring centraal. Ik heet 657 getalenteerde Nexus-werknemers van harte welkom in de Dimension Data-familie. Samen kunnen we Dimension Data positioneren als toonaangevend leverancier van diensten en oplossingen in de ICT-sector overal in de Verenigde Staten. Nexus neemt een rijk portfolio met diensten en oplossingen mee naar Dimension Data, vooral op het gebied van datacenter-, collaboratie- en enterprise-netwerken, en security- en cloud-omgevingen. Bovendien is er een minimale overlap voor wat betreft regio’s en klanten en dat versterkt de aanwezigheid van Dimension Data in het hele land.”

Deron Pearson, CEO van Nexus: “Wij kijken ernaar uit ons bij de Dimension Data-familie te voegen. Deze overname is een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf en een bevestiging van onze expertise, oplossingen en diensten die Nexus levert. We zijn blij dat onze klanten nu kunnen profiteren van de oplossingen en diensten van Dimension Data en dat wij nieuwe cloud-mogelijkheden, IT-outsourcing en andere managed services wereldwijd kunnen ontplooien.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.