Dimension Data opent drie nieuwe cloud-datacenters

Met uitbreiding naar dertien cloud-datacenters geeft Dimension Data de grootste enterprise-class cloud-dekking wereldwijd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 28 mei 2014 10:58 uur

Dimension Data opent drie nieuwe cloud-datacenters wereldwijd. De ICT-dienstverlener komt hiermee tegemoet aan de voortdurende vraag naar enterprise-class clouddiensten in Toronto, Canada en Auckland, Nieuw-Zeeland en volgende maand in São Paulo, Brazilië. Met deze nieuwe Managed Cloud Platform-locaties (MCP’s) komt het aantal publieke MCP’s van Dimension Data nu op dertien, waaronder een bestaand MCP in Nederland, Amsterdam.

De opening van de nieuwe MCP’s volgt kort na de bekendmaking dat Cisco gebruik gaat maken van het Managed Cloud Platform en de SaaS-oplossingen van Dimension Data om zijn klanten en resellers een pakket aan clouddiensten te bieden gericht op de ‘mid-market’. Dimension Data beheert en levert een Infrastructure-as-a-Service-oplossing (IaaS) voor Cisco die wordt ingezet voor het leveren van een aantal gedifferentieerde, hybride cloud-oplossingen.

De MCP’s van Dimension Data hosten de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Managed Hosting-diensten van het bedrijf in de publieke cloud. Elke MCP biedt eindgebruikers in die regio snelle toegang tot veilige, betrouwbare, hoogwaardige publieke-, private- en hosted private-clouddiensten.

Steve Nola, CEO van de ITaaS-businessunit van Dimension Data: “Deze openingen volgen kort na een aantal recente belangrijke mijlpalen voor Dimension Data op cloudgebied. Hiermee doel ik bijvoorbeeld op de overname van Teleris, een leverancier van cloud-gebaseerde videocommunicatiediensten, en onze benoeming als SAP-certified provider voor cloud- en hostingdiensten wereldwijd en Microsoft-leverancier van private-clouddiensten voor zijn cloudplatform.”

“Brazilië, Canada en Nieuw-Zeeland zijn belangrijke nieuwe uitbreidingen van onze MCP-capaciteit, ze onderstrepen een versnelling van het aantal implementaties van Dimension Data. De toevoeging van zeven nieuwe MCP’s in slechts een jaar tijd heeft onze footprint verdubbeld. Door uit te breiden naar dertien MCP-locaties heeft Dimension Data de meeste enterprise-class cloud-datacenters ter wereld. Deze uitbreiding is het bewijs van de toenemende wereldwijde vraag van zowel nieuwe als bestaande klanten”, zegt Nola.

Dimension Data levert publieke- en private-cloud-Compute-as-a-Service-oplossingen (CaaS), die high-performance selfservice, cloud-computing, storage en networking resources bieden. In tegenstelling tot best-effort cloud-providers biedt Dimension Data cloud-diensten met krachtige SLA’s, configureerbare networking en beveiliging, en high-performance systemen voor de ondersteuning van productie-SaaS en webapplicaties, bedrijfsapplicaties, zoals voor SAP, en voor testen en ontwikkeling-doeleinden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.