Dimension Data SAP-Certified Provider voor cloud- en hostingdiensten voor SAP-oplossingen

Tevens introductie standaard vooraf geconfigureerde cloud server images voor snelle ingebruikname van SAP-oplossingen op Dimension Data’s cloud-platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 14 mei 2014 13:15 uur

Dimension Data is gecertificeerd als wereldwijd leverancier van cloud- en hostingdiensten ten behoeve van SAP-oplossingen. Dimension Data heeft ook een reeks vooraf geconfigureerde cloud-server images geïntroduceerd op basis waarvan eenvoudig, veilig en kosteneffectief een SAP-omgeving te creëren is. Dimension Data biedt zijn cloud-klanten cloud-server-images voor de SAP ERP-applicaties waarmee klanten in de meeste gevallen, binnen dertig minuten een nieuwe cloud-server operationeel kunnen hebben op het Managed Cloud Platform (MCP) van Dimension Data. Om deze dienst te activeren, moeten gebruikers gebruikmaken van hun eigen licenties voor SAP ERP.

Dimension Data biedt geïntegreerde, enterprise-ready cloud-diensten. Deze stellen bedrijven in staat het maximale te halen uit de flexibiliteit van de cloud, voor zowel tijdelijke als bedrijfskritische datacenter-workloads zoals ERP-applicaties en webgebaseerde applicaties. De hosting- en cloud-diensten van Dimension Data zijn gecertificeerd door SAP. Zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die SAP stelt aan het leveren van SAP-software, zoals SAP ERP, SAP Supply Chain Management, SAP Customer Relationship Management, SAP Product Lifecycle Management, SAP Supplier Relationship Management en SAP BusinessObjects™ Business Intelligence-oplossingen. De certificeringen gelden voor de wereldwijde MCP’s van Dimension Data voor de komende twee jaar.

Klanten kunnen bij Dimension Data hun eigen platform hosten waarop ze SAP-oplossingen draaien. Ook kunnen ze gebruikmaken van de cloud-server images van Dimension Data voor SAP ERP. Deze bestaan uit een aantal gestandaardiseerde versies van ‘SAP Enhancement Package 7’ voor SAP ERP 6.0, Microsoft Windows® 2008 R2 en Microsoft SQL Server® 2012. Deze kan Dimension Data binnen enkele minuten op een virtuele machine laten draaien.

De publieke-cloud- en managed hosting-omgeving van Dimension Data stelt klanten en partners in staat SAP-applicaties snel te ontwikkelen, testen en aan te passen. Hierdoor verlagen ze de kosten en bieden grotere mobiliteit, flexibiliteit en schaalbaarheid voor lokale en wereldwijde SAP-omgevingen. De cloud-omgeving stelt klanten daarnaast in staat tijdig de implementatie van SAP-applicaties te wijzigen. Dit maakt hen meer flexibel om nog beter te kunnen voldoen aan de bedrijfsplanning. Tegelijkertijd kunnen ze risico’s verminderen en hun uptime te vergroten.

De combinatie van systeemintegratie en cloud-mogelijkheden ondersteunt zakelijke klanten en partners uit het SAP-ecosysteem van Dimension Data bij de transitie van SAP-applicaties van traditionele datacenters naar een cloud-omgeving.

“Klanten van Dimension Data profiteren van de ’op maat’, ’naar behoefte’ en ‘op het juiste tijdstip’, cloud-karakteristieken waardoor ze aanzienlijke kostenbesparingen en efficiëntie kunnen behalen voor hun cloud-gebaseerde SAP-applicaties”, zegt Steve Nola, Group Executive van de IT-as-a-Service Business Unit van Dimension Data. “SAP is wereldwijd de toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en -diensten. De certificering van onze cloud- en hosting-diensten is een essentieel onderdeel van onze wereldwijde strategie om klanten de mogelijkheid te bieden hun SAP-applicaties naar de cloud te brengen.”

Als een wereldwijde SAP-partner en SAP-certified leverancier van hosting- en cloud-diensten biedt Dimension Data een kosteneffectief leveringsmodel voor bedrijfskritische SAP-applicaties. Om deze SAP-certificering te behalen gingen de Dimension Data-infrastructuur, fysieke en logische beveiligingsmaatregelen, processen, portaal en de technische staf door een uitgebreide SAP-audit. Hiermee is gegarandeerd dat Dimension Data voldoet aan de vereisten van SAP-kwaliteit, -beschikbaarheid en -beveiliging. Als SAP-gecertificeerde leverancier van cloud- en hosting-diensten voor SAP-oplossingen, biedt Dimension Data een scala aan IT-diensten voor SAP-applicaties; van de eerste proof-of-concept tot ondersteunen van snelle SAP-implementaties door het bieden van hosting of SAP ERP cloud server images.

Dimension Data heeft ‘pre-built accelerators’ voor kleine, middelgrote en grootschalige cloud-implementaties van SAP-oplossingen. Alle cloud server-images omvatten Microsoft Windows® 2008 R2 Enterprise Edition, Microsoft SQL Server® 2012 Enterprise Edition en het SAP Enhancement Package 7 voor SAP ERP 6.0..

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.