Dimension Data voegt 300 extra datacenterexperts toe aan team voor uitbreiding capaciteit

Uitbreiding footprint en klantvraag naar next-generation datacenterdiensten stimuleren groei

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 3 februari 2015 11:23 uur

Dimension Data kondigt aan dat het in de komende anderhalf jaar wereldwijd driehonderd extra datacenterexperts gaat aannemen. Dit is essentieel om de ambities van de organisatie waar te maken: haar datacenteractiviteiten verviervoudigen van 1 miljard naar 4 miljard dollar in 2018. Daarnaast is Dimension Data van plan datacentergerelateerde overnames te doen om meer vaardigheden in huis te halen en schaalvergroting te stimuleren in belangrijke groeimarkten.

Steve Joubert, Group Executive van de datacenterbusinessunit van Dimension Data, zegt dat het succes van het bedrijf altijd al afhankelijk is geweest van de kwaliteiten van de mensen die er werken. “De vraag naar onze vaardigheden en diensten op het gebied van next-generation datacenters groeit sneller dan de markt en we hebben gekwalificeerde mensen nodig om deze groei vast te houden. Als ICT-oplossingen- en -dienstenleverancier zijn wij afhankelijk van de vaardigheden van uitstekend personeel om te zorgen voor de beste dienstverlening aan onze klanten. Met erkenning en ontwikkelprogramma’s voor onze teams wereldwijd groeien en excelleren onze medewerkers. In combinatie met onze multinationalcultuur biedt Dimension Data daarmee goede carrièremogelijkheden aan uitblinkers.”

“Wat aantrekkelijk is voor medewerkers, is dat Dimension Data onderdeel is van de NTT Group. Daarmee hebben ze toegang tot alle innovaties van het NTT Innovation Institute, Inc. omtrent standaarden voor open stack, cloud, software-defined networking, cybersecurity en mobiliteit.” Joubert geeft ook aan dat Dimension Data grote investeringen blijft doen in nieuwe consulting-, managed diensten en cloud-diensten om klanten beter en sneller met hun datacenter te kunnen laten werken. “Daarom willen we alleen de beste mensen in de markt om onze klanten de beste oplossingen te bieden en om onze datacenteractiviteiten naar een hoger niveau te tillen.”

Dimension Data gaat wereldwijd werven, waaronder in Nederland. “Onze klanten willen hun IT op een andere wijze organiseren en afnemen, en vragen ons hen te helpen met alternatieve en innovatieve dienstverlening. Met de NTT Group op de achtergrond hebben we een sterke positie om op basis van onze waardepropositie en wereldwijde omvang het voortouw te nemen in IT-transformatie bij onze klanten en zo marktaandeel te veroveren.”

Wereldwijd wordt Dimension Data gezien als een goede werkgever. Het bedrijf ontving bijvoorbeeld de CRF Institute Top Employer Status in verschillende landen, waaronder viermaal op rij in Nederland, en stond recent in de Achievers 50 van meest betrokken werkgevers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.