Diskbay Online ook vanuit Solcon leverbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tuxis
  • geplaatst op
  • 30 november 2015 18:07 uur

Tuxis levert de dienst Diskbay Online (NAS in het datacenter) nu vanuit Ede (BIT) én Apeldoorn (Solcon), twee locaties die meer dan 30 KM uit elkaar liggen.
Het is nu mogelijk om op beide locaties disken te plaatsen en zo een geografisch gescheiden opslag van data te realiseren. Vooral voor klanten van BIT en Solcon kan deze uitbreiding erg interessant uitpakken.

Tuxis kon al geografisch gescheiden colocatie aanbieden op locatie die
500 meter uit elkaar liggen, maar dat bleek in sommige gevallen te weinig. Naast de locaties van BIT (Ede) heeft Tuxis nu dus ook de beschikking over ruimte bij Solcon (Apeldoorn). BIT en Solcon bieden, naast hun uitstekende technische faciliteiten, een gigabit verbinding aan wanneer er colocatie wordt afgenomen in beide datacenters.

Bij Diskbay Online worden de schijven -die altijd eigendom zijn van de klant- in het datacenter geplaatst, waarna ze bereikbaar gemaakt worden door middel van een VPS met FreeNAS of Debian. De klant kan vervolgens bepalen hoe de schijven ingezet moeten worden.
Als de data snel beschikbaar moet zijn in geval van disaster recovery, kunnen de schijven 24×7 opgehaald worden op de locatie waar ze ingezet zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.