DMP: nieuwe versie Commvault enorme stimulans voor effectievere data-analyse

Nieuwe Commvault-versie via DMP vanaf december 2015 beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 23 oktober 2015 10:10 uur

Het nieuwe datamanagementplatform van Commvault maakt het mogelijk om van data nu echt de belangrijkste asset van ondernemingen te maken. Dat zegt Eric Evers, Director Technology bij storage- en back-upspecialist DMP in Zeist. Volgens Evers biedt de nieuwe versie van Commvault aan bedrijven de mogelijkheid om in te spelen op hun groeiende behoefte om data te kunnen analyseren, data beter te kunnen beschermen en downtime sterk te reduceren.

Commvault is een van de marktleiders op het gebied van back-up, archivering en informatiemanagement. DMP is erkend Commvault-specialist en bouwt zijn ervaring en kennis met het product nog dagelijks uit. Evers: “Als het gaat om datamanagement, erkennen steeds meer bedrijven het belang van een betrouwbare partner. Commvault biedt een betrouwbare oplossing voor datamanagementvraagstukken, waarop wij onze pay-per-use DataManagement-as-a-Service-diensten (DMaaS) voor Back-up, Archive en DR gebaseerd hebben.”

De nieuwe generatie Commvault-innovaties bieden klanten meer mogelijkheden om gaten in hun datamanagement te dichten. Evers: “Het product maakt een geweldige ontwikkeling door. Vooral het Dataplatform-concept is een noviteit. Het is nu mogelijk om naast de back-updata ook data te verzamelen vanuit allerlei verschillende bronnen, zoals databases en websites. Deze databronnen kan men dan via de Commvault-API gebruiken voor datamining. Dit biedt een organisatie enorme mogelijkheden om de beschikbare data om te zetten naar informatie. Daarnaast kunnen klanten met de nieuwe functionaliteit ‘Build your own reports’ zelf eenvoudig rapportages maken en uitdraaien. Dat zijn nieuwe en krachtige businesstools.”

“Verder is de (disaster) recovery van virtual machines sterk verbeterd en bovendien geautomatiseerd, zodat data sneller toegankelijk gemaakt kan worden voor DR- of testdoeleinden. Veel van de bètafunctionaliteit is nu standaard opgenomen in de nieuwe release. Met die bètafunctionaliteit hebben wij inmiddels al veel ervaring”, aldus Evers. “We weten wat de nieuwe features allemaal doen.”

DMP maakt de nieuwe Commvault-versie vanaf december 2015 beschikbaar voor nieuwe klanten. Upgrades naar de nieuwe versie voor bestaande klanten verwacht Evers begin 2016 te realiseren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.