Documentbeveiliger Quiver uitgeroepen tot 1 van de 50 meest invloedrijke startups ter wereld

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dell
  • geplaatst op
  • 23 december 2015 16:34 uur

Dell heeft de Founders 50 bekendgemaakt, een exclusieve lijst van wereldwijde startups die uiterst vernieuwend zijn in hun branche. Van deze startups verwacht Dell dat het de komende jaren gevestigde namen zullen worden. Al deze bedrijven maken gebruik van innovatieve technische oplossingen. Een van de uitverkorenen dit jaar is de Amsterdamse startup Quiver, ontwikkelaar van beveiligingssoftware voor documenten.

Quiver heeft software ontwikkeld, die het delen van data veiliger maakt. Dankzij de toepassing van Quiver zijn bestanden altijd te traceren, en kunnen ze worden teruggetrokken indien deze in ongewenste handen vallen. Daarnaast kunnen bestanden alleen op, of binnen een straal van een door de eindgebruiker bepaalde locatie beschikbaar gemaakt worden. Documenten alleen gedurende een vooraf bepaalde tijdsperiode beschikbaar maken behoort ook tot de mogelijkheden. De veiligheidsbenadering van Quiver is gericht op het beveiligen van de informatie zelf, zonder dat dit effect heeft op de gebruiksvriendelijkheid of workflow. De toepassing van de startup is niet alleen een uitkomst voor consumenten, maar heeft ook veel potentieel voor de financiële, medische en juridische wereld, aangezien hierin grote hoeveelheden gevoelige informatie rondgaan die niet meer beveiligd is zodra het de virtuele muren van een bedrijfsnetwerk verlaat.

Founders 50
De Dell Founders 50 2016 zijn verdeeld over de categorieën Opslag en Netwerken, Data en Analyse, Mobiliteit, Marketing, Onderwijs, OEM, Randapparatuur en 3D Printen, en Beveiliging. Quiver valt onder die laatste categorie. Het is dit jaar de derde keer dat Dell een deze lijst bekendmaakt. De startups, die in de lijst zijn opgenomen, bleven niet onopgemerkt. Zo haalde de lichting van dit jaar gezamenlijk een totaal van 2 miljard dollar aan investeringen op.

Django Lor, CEO van Quiver: ‘We zijn erg trots dat een wereldspeler als Dell ons binnen het segment beveiliging ziet als één van de elf meest invloedrijke startups. Het is een zonder meer een bevestiging van het werk dat we aan het doen zijn. Dankzij deze steun hopen we dat meer mensen, maar ook bedrijven zich bewust worden van de noodzaak van digitale beveiliging en samenwerking op documentniveau. Het motiveert ontzettend.’

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.