Duocast en ADIX behalen ISO 27001 certificering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Duocast
  • geplaatst op
  • 2 juni 2016 17:34 uur

Na een voorbereiding van enkele maanden hebben Duocast en dochteronderneming ADIX op vrijdag 22 april 2016 met succes de laatste fase van het ISO 27001 certificeringstraject afgerond. Op 3 mei 2016 hebben beide bedrijven het certificaat mogen ontvangen en zijn  sindsdien officieel ISO 27001 gecertificeerd en voldoen tevens aan de NEN 7510 norm. 

Aan deze succesvolle afronding ging een bijzonder traject vooraf. Niet alleen het elektronische gedeelte moest op orde zijn, ook zaken als toegangsdeuren en aanwijzers voor (nood)uitgangen kwamen aan bod, of wat te doen wanneer iemand langdurig ziek wordt. Daarnaast zijn in overleg richtlijnen opgesteld voor onder andere telewerken, het gebruik van gegevensdragers, wat te doen in het geval van een incident, en wat wel en niet acceptabel is als het gaat om onderlinge communicatie.

Het goede nieuws was dat op operationeel vlak weinig veranderd hoefde te worden, omdat de handelswijze grotendeels voldeed aan de normering. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering was. Inmiddels wordt Puppet gebruikt om serverbeheer systematischer uit te voeren. Met het instellen van het Change Advisory Board (CAB) is het inschatten van de impact van een change geformaliseerd en wordt voorkomen dat onvoorziene situaties kunnen ontstaan.

Al met al kijken Duocast en ADIX terug op een aantal bijzonder leerzame maanden, waarin gezamelijk is gewerkt aan een betere waarborging van de dienstverlening. Dat deze nu voldoet aan de ISO 27001 normering is een hoogtepunt. Een iets uitgebreidere versie van deze tekst vindt u op hier.

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...