Dutch Datacenter Association organiseert 14 juni tweede Nationale Datacenter Dag


De Dutch Datacenter Association (DDA) organiseert op dinsdag 14 juni aanstaande voor de tweede keer de Nationale Datacenter Dag. Na het succes van de eerste editie in 2015, werd al snel besloten om hier in 2016 een vervolg aan te geven. Ter gelegenheid van deze dag zullen ook dit jaar weer een groot aantal datacenters die aangesloten zijn bij de DDA hun deuren openen voor belangstellenden. Tijdens deze dag presenteert de DDA ook het Dutch Datacenter Report, een kwantitatief overzicht van de Nederlandse multi-tenant datacenter markt.

Het datacenter is het fundament van de Nederlandse (digitale) economie. Alles wat online gebeurt, staat in een datacenter. Hier wordt onze data gehuisvest en beheerd, wordt infrastructuur efficiënt gedeeld en worden clouddiensten ontsloten. Datacenters vervullen dus een sleutelrol in ons leven: zonder datacenters staat alles stil.

Dit besef is er nog niet bij iedereen. Datacenters springen nu eenmaal niet erg in het oog. Het zijn vaak onopvallende gebouwen, maar ze zijn zeer belangrijk voor het functioneren van zowel grote als kleine bedrijven. Alle IT outsourcen is vaak een psychische drempel waar bedrijven nog mee stoeien, terwijl de voordelen legio zijn. Om die drempel te verlagen is het tijdens Nationale Datacenter Dag mogelijk om door het gehele land een bij de DDA aangesloten datacenter te bezoeken. Zo kan met eigen ogen gezien worden hoe een datacenter gerund wordt en wat er allemaal gebeurt binnen de muren van een datacenter. Er zal onder andere een uitgebreide rondleiding gegeven worden.

Op de Nationale Datacenter Dag zal ook het Dutch Datacenter Report gepresenteerd worden bij The Datacenter Group in Delft. Voorafgaand aan de rondleidingen in de diverse datacenters wordt ook een korte presentatie over de belangrijkste conclusies uit het report gegeven. Het report richt zich op datacenters die datacenter ruimte verhuren in de vorm van huisvesting of colocatie. Veel van deze datacenters bieden ook hosting diensten.

Lisa Da Licho van The Datacenter Group: “Voor ons is het belangrijk om bedrijven te laten zien wat zich achter de, normaal gesproken, gesloten deuren van een datacenter afspeelt. Door onze dagelijkse inzet zorgen wij voor grote hoeveelheden bedrijfskritische data van organisaties en faciliteren wij vlekkeloze verbindingen met clouddiensten. Deze diensten zijn voor zo veel mensen inmiddels als water uit de kraan: internet en bedrijfsdata horen gewoon beschikbaar te zijn. Maar onze werkzaamheden zijn verre van eenvoudig en dat mensen bij hun data kunnen is niet vanzelfsprekend. Daarom laten we graag zien wat zich allemaal binnen een datacenter afspeelt. We zijn ontzettend trots op onze kennis en kunde in Nederland en dat willen we op 14 juni graag aan het publiek laten zien”.

Onder andere The Datacenter Group Amsterdam en Delft, Interconnect, Datacenter Brabant, BIT, SmartDC, ITB2, Dataplace en Global-e datacenter doen mee. Aanmelden voor een bezoek kan viawww.dutchdatacenters.nl/nationale-datacenter-dag.html. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw bezoek aan het datacenter naar die als toegangsbewijs zal dienen op de dag zelf, vergeet deze dus niet mee te nemen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...