Easynet en Acano bundelen krachten op gebied van unified communications en virtueel vergaderen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Easynet
  • geplaatst op
  • 4 april 2014 10:32 uur

Easynet Global Services en Acano zijn vandaag een strategische samenwerking aangegaan, waarmee de veilige managed services van Easynet worden geïntegreerd met Acano coSpaces: virtuele vergaderruimten die altijd en overal beschikbaar zijn. Dankzij dit partnership zijn beide organisaties in staat om een compleet en krachtig portfolio aan te bieden aan bijvoorbeeld wereldwijde bedrijven die de interne samenwerking willen verbeteren met behulp van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van unified communications.

Easynet en Acano bieden gebruikers op verschillende platforms en mobiele apparaten dezelfde samenwerkingsbeleving. Hierbij komt de nieuwe WebRTC-integratie, waarmee gebruikers via hun browser spraak- en videogesprekken kunnen voeren en content kunnen delen. Gebruikers van Microsoft Lync kunnen verbinding maken met niet-Lync-gebruikers, met behoud van de Lync-‘beleving’, inclusief de mogelijkheid om te zien wie beschikbaar is. Ook is het mogelijk om daarbij content te delen en te ontvangen.

Deelnemen aan een vergadering kan vanaf het eigen mobiele apparaat, zoals een laptop, smartphone of iPad, maar ook vanuit een traditionele conference-ruimte. Hierdoor zijn de investeringen vooraf minimaal en de gebruiksmogelijkheden maximaal, waarbij bovendien de gebruikers zelf een keuze kunnen maken. Het vergaderen gebeurt in coSpaces, virtuele vergaderruimten die altijd beschikbaar zijn en die gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit beveiligde en beheerde platform maakt ‘connected’ werken vanaf iedere locatie mogelijk. Hiermee is dit een ideale oplossing voor medewerkers die op pad zijn en met verschillende locaties in contact willen blijven, maar ook voor medewerkers die veel samenwerken met leveranciers of klanten.

Recent onderzoek geeft aan dat de markt voor unified communications kan groeien van $22,8 miljard in 2011 tot $61,9 miljard in 2018. Steeds meer bedrijven kiezen voor een mobiele strategie, omdat er binnen organisaties steeds meer mobiele apparaten worden gebruikt. Een andere reden is de voortdurende behoefte van bedrijven om efficiënter te werken en kosten te besparen. Alleen al in de Verenigde Staten zal naar verwachting in 2015 70% van de werknemers mobiel zijn.

Philip Grannum, Managing Director Cloud, Hosting & UC Services van Easynet: “De kritische succesfactor is het gebruik, want het heeft geen zin om te investeren in een fantastisch nieuw platform als alleen IT’ers weten hoe je daar mee om moet gaan. Het partnership van Easynet en Acano biedt een volledige, geïntegreerde en plezierige beleving, die ervoor zorgt dat gebruikers er graag mee werken. Daardoor wordt de investering ook sneller terugverdiend.”

Larry Satterfield, Vice President of Global Sales van Acano: “Met de op het Acano-platform gebaseerde nieuwe dienst van Easynet kunnen zelfs medewerkers van de grootste multinationals gemakkelijk met elkaar samenwerken. Daarbij kunnen ze Lync of Jabber gebruiken, Apple of Android devices, laptops of traditionele videosystemen. Deze nieuwe conferencing-mogelijkheden kunnen aan de bestaande Easynet-klanten worden aangeboden, of in combinatie met netwerkdiensten aan een breder scala aan klanten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.