Easynet en Acano bundelen krachten op gebied van unified communications en virtueel vergaderen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Easynet
  • geplaatst op
  • 4 april 2014 10:32 uur

Easynet Global Services en Acano zijn vandaag een strategische samenwerking aangegaan, waarmee de veilige managed services van Easynet worden geïntegreerd met Acano coSpaces: virtuele vergaderruimten die altijd en overal beschikbaar zijn. Dankzij dit partnership zijn beide organisaties in staat om een compleet en krachtig portfolio aan te bieden aan bijvoorbeeld wereldwijde bedrijven die de interne samenwerking willen verbeteren met behulp van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van unified communications.

Easynet en Acano bieden gebruikers op verschillende platforms en mobiele apparaten dezelfde samenwerkingsbeleving. Hierbij komt de nieuwe WebRTC-integratie, waarmee gebruikers via hun browser spraak- en videogesprekken kunnen voeren en content kunnen delen. Gebruikers van Microsoft Lync kunnen verbinding maken met niet-Lync-gebruikers, met behoud van de Lync-‘beleving’, inclusief de mogelijkheid om te zien wie beschikbaar is. Ook is het mogelijk om daarbij content te delen en te ontvangen.

Deelnemen aan een vergadering kan vanaf het eigen mobiele apparaat, zoals een laptop, smartphone of iPad, maar ook vanuit een traditionele conference-ruimte. Hierdoor zijn de investeringen vooraf minimaal en de gebruiksmogelijkheden maximaal, waarbij bovendien de gebruikers zelf een keuze kunnen maken. Het vergaderen gebeurt in coSpaces, virtuele vergaderruimten die altijd beschikbaar zijn en die gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit beveiligde en beheerde platform maakt ‘connected’ werken vanaf iedere locatie mogelijk. Hiermee is dit een ideale oplossing voor medewerkers die op pad zijn en met verschillende locaties in contact willen blijven, maar ook voor medewerkers die veel samenwerken met leveranciers of klanten.

Recent onderzoek geeft aan dat de markt voor unified communications kan groeien van $22,8 miljard in 2011 tot $61,9 miljard in 2018. Steeds meer bedrijven kiezen voor een mobiele strategie, omdat er binnen organisaties steeds meer mobiele apparaten worden gebruikt. Een andere reden is de voortdurende behoefte van bedrijven om efficiënter te werken en kosten te besparen. Alleen al in de Verenigde Staten zal naar verwachting in 2015 70% van de werknemers mobiel zijn.

Philip Grannum, Managing Director Cloud, Hosting & UC Services van Easynet: “De kritische succesfactor is het gebruik, want het heeft geen zin om te investeren in een fantastisch nieuw platform als alleen IT’ers weten hoe je daar mee om moet gaan. Het partnership van Easynet en Acano biedt een volledige, geïntegreerde en plezierige beleving, die ervoor zorgt dat gebruikers er graag mee werken. Daardoor wordt de investering ook sneller terugverdiend.”

Larry Satterfield, Vice President of Global Sales van Acano: “Met de op het Acano-platform gebaseerde nieuwe dienst van Easynet kunnen zelfs medewerkers van de grootste multinationals gemakkelijk met elkaar samenwerken. Daarbij kunnen ze Lync of Jabber gebruiken, Apple of Android devices, laptops of traditionele videosystemen. Deze nieuwe conferencing-mogelijkheden kunnen aan de bestaande Easynet-klanten worden aangeboden, of in combinatie met netwerkdiensten aan een breder scala aan klanten.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?