Easynet stoomt EURid klaar voor IPv6

  • Bedrijfsnieuws van
  • Easynet
  • geplaatst op
  • 21 november 2013 13:56 uur

Easynet Global Services, leverancier van beheerde cloudinfrastructuur, kondigt aan dat EURid, de registratie-instantie die de top-level domeinnaam .eu beheert namens de EU, Easynet als partner heeft gekozen om zijn diensten klaar te stomen voor IPv6. Internet Protocol versie 6, kortweg IPv6, wordt de nieuwe standaard voor de toekenning van IP-adressen. In 2011 bleek namelijk dat de voorraad IP-adressen gebaseerd op IPv4 opraakt.

In 2011 vond de eerste World IPv6 Day plaats. Tijdens dat evenement konden internetserviceproviders over de hele wereld laten zien dat de wereld klaar is voor een internet gebaseerd op IPv6. Speciaal voor die gelegenheid wilde EURid zijn website (www.eurid.eu) beschikbaar stellen via IPv6. Dat was ook het startpunt voor de ware uitdaging voor EURid: al zijn diensten klaar te maken voor IPv6. Het gaat hierbij om een registratiesysteem waarmee 750 erkende .eu-registrators over de hele wereld .eu-domeinnamen registreren namens hun klanten. En om WHOIS, een tool waarmee je informatie kunt opzoeken over .eu-domeinnamen (bijvoorbeeld de eigenaar van de domeinnaam en zijn contactgegevens).

“We waren op zoek naar een partner die ons wereldwijde IPv6 connectiviteit kon bieden in onze beide datacentra, in België en in Nederland. Omdat we ook een eigen Autonomous System Number hebben om de coördinatie en toewijzing van IP-adressen te beheren, moest onze partner bovendien het Boarder Gateway Protocol voor IPv6 ondersteunen. We kozen voor Easynet omdat ze perfect beantwoordden aan onze vereisten en precies konden leveren wat we nodig hadden om onze zakelijke doelstellingen te halen. We stellen ook de no-nonsenseaanpak van Easynet en hun diepgaande technische expertise op prijs, beide gecombineerd in een zeer betrouwbare service”, aldus Dirk Jumpertz, Security Officer bij EURid.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.