Eén op de vijf Europese bedrijven heeft al een volledig software defined datacenter

Security grote drijfveer én uitdaging om over te stappen

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 25 november 2015 11:40 uur

Een vijfde van de Europese bedrijven heeft volgens eigen zeggen een volledig software defined datacenter. Bijna de helft (46 procent) van de IT-managers stelt bovendien dat hun organisatie al gedeeltelijk is overgestapt naar een software defined IT-infrastuctuur. Dit blijkt uit recent onderzoek van F5 Networks op VMworld 2015.

Uit de resultaten blijkt tevens dat een derde van de respondenten klanttoepassingen aanbiedt via een software defined datacenter (SDDC). Ongeveer 22 procent werkt aan een proof of concept hiervoor en plant binnen een jaar ermee te starten.

Hoewel veel bedrijven vergevorderd zijn met hun ‘software defined’-strategie, geeft 30 procent aan nog geen volledig of zelfs gedeeltelijk SDDC te hebben. Hiervan geeft 18 procent aan geen proof of concept te hebben gemaakt of geen concrete plannen te hebben.

Drijfveren en uitdagingen

Onder de respondenten is beveiliging het belangrijkste onderwerp op de agenda. In algemene zin geeft 56 procent het de hoogste prioriteit, en in relatie tot SDDC stelt 34 procent dat security een van de grootste uitdagingen is in de overstap naar een software defined IT-architectuur. Drijfveren zijn reductie van IT-kosten (34 procent), grotere agility (30 procent) en mobiliteit (25 procent).

De terughoudendheid in een snelle overstap naar een SDDC wordt, naast security, gevoed door het vertrouwen van de eindgebruiker (30 procent), een focus op andere technieken (28 procent) en kosten (25 procent).

René Oskam, directeur Nederland van F5 Networks: “Het zijn opvallend veel mensen die claimen een volledig SDDC te hebben. Het onderzoek suggereert dat er variaties zijn in wat men verstaat onder volledig software defined of sterk gevirtualiseerd. Hoe dan ook, de concrete plannen zijn er en men is hiermee verder gevorderd dan velen denken.”

“De uitdagingen die men hierbij aangeeft, hebben betrekking op security, kosten en vertrouwen. Dit is een oproep richting zowel de IT-industrie als de bedrijven zelf om SDDC-oplossingen te ontwikkelen die inspelen op de verschillende behoeften en applicaties veilig en snel kunnen leveren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.