Eenvoudig schalen bij pieken en dalen grootste voordeel van hybride cloud

Interfaces naar ‘on-premise’ systemen/applicaties grootste nadeel

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 3 maart 2015 15:12 uur

52 procent van de IT-beslissers vindt het belangrijkste voordeel van een hybride cloudoplossing dat het eenvoudig is om in te springen op pieken en dalen door schaalbaarheid van de oplossing. Dit heeft SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onderzocht onder 145 IT-beslissers. Het grootste nadeel vindt 48 procent dat interfaces naar on-premise systemen/applicaties moeilijker zijn.

Overige voordelen van een hybride cloud zijn het feit dat gevoelige data in eigen beheer blijft (48%) en het gefaseerd kunnen migreren naar de cloud (39%). Het risico voor de continuïteit wordt gezien als een groot nadeel van een hybride cloud (43%). Hierbij kan gedacht worden aan faillissement van de dienstverleners, calamiteiten of het niet nakomen van SLA’s. Tot slot zegt 35 procent van de IT-beslissers de integratie met het bestaande netwerk ingewikkeld te vinden.

Ketenbeheer
Van de respondenten die al gebruikmaakt van een hybride cloudoplossing (42%), geeft maar liefst 44 procent aan geen geïntegreerd inzicht te hebben in de volledige infrastructuur. Bijna een kwart (24%) van de IT-beslissers zegt wel dit inzicht te hebben en gebruikt een (beheer)tool om in één dashboard de volledige infrastructuur inzichtelijk te maken.

Linda Verweij, COO van SPS, licht de resultaten toe: “De adoptie van de hybride cloud zal steeds verder toenemen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Door over te stappen naar een hybride cloud wordt een deel van de IT-infrastructuur buitenshuis geplaatst, maar de eindverantwoordelijkheid blijft binnenshuis liggen. Om als IT-manager toch de touwtjes in handen te blijven houden en inzicht te bewaren in de IT-processen en -services, is geïntegreerd inzicht noodzakelijk. De 44 procent die aangeeft dit nog niet gerealiseerd te hebben, zal hier de komende periode zeker stappen in moeten zetten.”

De onderzoeksresultaten en de visie van SPS op het beheer van de hybride cloud zijn verwerkt in het whitepaper ‘Het IT-beheer van een hybride cloud: verlies de keten niet uit het oog’. Deze is gratis te downloaden via http://sps.nl/het-it-beheer-van-een-hybride-cloud/

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.