Eerlijk prijsvergelijk door btw-switch

  • Bedrijfsnieuws van
  • Yourhosting
  • geplaatst op
  • 6 januari 2017 09:47 uur

Vanaf nu komt er een einde aan onduidelijke prijsweergaven in de hostingbranche. Initiatiefnemer Yourhosting introduceert als eerste in de markt een btw-switch, waarmee bezoekers zelf kunnen kiezen of ze prijzen inclusief of exclusief getoond willen hebben. Het vergelijken van prijzen van verschillende aanbieders wordt daarmee een stuk eenvoudiger.

De wet- en regelgeving schrijft voor dat producten en diensten die ook aan particulieren worden aangeboden, inclusief btw worden aangeprezen. In de hostingbranche is het echter nog altijd gebruikelijk om dat niet te doen. Na een klacht van de Reclame Code Commissie paste Yourhosting enkele jaren geleden haar prijsweergave aan naar inclusief btw, maar zag het merendeel van haar branchegenoten niet volgen. Met als resultaat een onduidelijk prijsbeeld in de markt. Een prijs inclusief btw is immers optisch hoger dan een identieke prijs exclusief btw. De Reclame Code Commissie bleek niet in staat om een branchebrede aanpak af te dwingen, omdat zij is aangewezen op haar klachtenprocedure.

“Deze btw-switch is een goede oplossing voor het onduidelijke prijsbeeld in de markt. Tegelijkertijd voldoen we hiermee aan de wet, en zijn we transparant en eerlijk naar de consument. We vinden dat de consument recht heeft op uniformiteit en een eerlijk keuzeproces, en verwachten dat andere partijen in onze branche ons voorbeeld volgen,” aldus Bart Carlier, Algemeen Directeur van Yourhosting.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...