Eerlijk prijsvergelijk door btw-switch

  • Bedrijfsnieuws van
  • Yourhosting
  • geplaatst op
  • 6 januari 2017 09:47 uur

Vanaf nu komt er een einde aan onduidelijke prijsweergaven in de hostingbranche. Initiatiefnemer Yourhosting introduceert als eerste in de markt een btw-switch, waarmee bezoekers zelf kunnen kiezen of ze prijzen inclusief of exclusief getoond willen hebben. Het vergelijken van prijzen van verschillende aanbieders wordt daarmee een stuk eenvoudiger.

De wet- en regelgeving schrijft voor dat producten en diensten die ook aan particulieren worden aangeboden, inclusief btw worden aangeprezen. In de hostingbranche is het echter nog altijd gebruikelijk om dat niet te doen. Na een klacht van de Reclame Code Commissie paste Yourhosting enkele jaren geleden haar prijsweergave aan naar inclusief btw, maar zag het merendeel van haar branchegenoten niet volgen. Met als resultaat een onduidelijk prijsbeeld in de markt. Een prijs inclusief btw is immers optisch hoger dan een identieke prijs exclusief btw. De Reclame Code Commissie bleek niet in staat om een branchebrede aanpak af te dwingen, omdat zij is aangewezen op haar klachtenprocedure.

“Deze btw-switch is een goede oplossing voor het onduidelijke prijsbeeld in de markt. Tegelijkertijd voldoen we hiermee aan de wet, en zijn we transparant en eerlijk naar de consument. We vinden dat de consument recht heeft op uniformiteit en een eerlijk keuzeproces, en verwachten dat andere partijen in onze branche ons voorbeeld volgen,” aldus Bart Carlier, Algemeen Directeur van Yourhosting.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Abbatis
Raf Vantongerloo: De eigenaar van dit éénmanszaakje is niet alleen een ontzettende eikel, hij is ook technisch volle...

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...