Eerste datacentra in België met ISAE3402 rapportage; AuditConnect geeft ISAE3402 Type I rapportage af voor Antwerp en Brussels Datacenter


AuditConnect bv, een gevestigde waarde op gebied van IT-audits, Privacy en informatiebeveiliging, heeft de ISAE3402 rapportage Type I afgegeven voor twee Belgische datacenters. Gestoeld op de reeds aanwezige ISO27001:2013 beheersmaatregelen werd het interne datacenter en housing dienstverlening geformaliseerd en aansluitend geauditeerd. Hiermee beschikt zowel Antwerp Datacentrum als Brussels Datacentrum, beide in handen van dezelfde aandeelhouders, als eerste Belgische datacentra over een ISAE3402 Type I certificering.

Certificering is cruciaal
De dag van vandaag worden steeds meer bedrijf kritische activiteiten uitbesteed aan externe organisaties. Het feit dat deze dienstverlening wordt uitbesteed wil niet zeggen dat het bedrijf zichzelf ontslaat van de verantwoordelijkheid omtrent deze uitbestede diensten. Het is dan ook van cruciaal belang om inzicht én controle te verkrijgen met betrekking tot de interne beheersingsmaatregelen. Op regelmatige basis vinden er interne en externe audits plaats waardoor in de loop van 2016 voor de eerste maal een ISAE3402 Type II rapport kan worden bekomen. Met dit Type II rapport wordt niet alleen opzet en bestaan maar ook de continue werking van de beheersmaatregelen getoetst.

Mischa van der Vliet, Directeur AuditConnect: “ De ISAE3402 rapportage geeft een oordeel van een onafhankelijke auditor over de kwaliteit van de uitbestede activiteiten van een service organisatie aan de gebruikersorganisatie en het daardoor ‘in-control’ zijn over deze activiteiten door de gebruikersorganisatie. Voor elk professioneel bedrijf dat werkt met extern gehoste SAAS applicaties, IAAS infrastructuur en/of outsourcing van de server omgeving is een dergelijk certificaat een must-have.

Friso Haringsma, Managing Director Antwerp Datacenter / Brussels Datacenter: “Het behalen van het ISAE3402 is een logische stap in de continue verbetering van onze dienstverlening. Wij zien het als onze plicht naar onze klanten, alsook de gerelateerde toezichthouders toe om onze dienstverlening voortdurend te toetsen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Met dit ISAE3402 rapport en de eerdere ISO certificeringen geven we onze klanten de garantie dat de uitbesteding van hun ICT bij Antwerp en Brussels Datacenter in goede handen is.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?