Eerste westerse nieuwe gTLD’s vandaag vrij te registreren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Argeweb
  • geplaatst op
  • 5 februari 2014 13:59 uur

Na een periode van voorregistratie komen vandaag de eerste gTLD’s (domeinnaamextensies) uit die interessant zijn voor de westerse wereld. Het gaat om de extensies .GURU, .BIKE, .HOLDINGS, .CLOTHING, .SINGLES, .PLUMBING en .VENTURES. Om 17:00 Nederlandse tijd zullen de domeinnamen open staan voor registratie bij hostingprovider Argeweb.

Eerste nieuwe Engelse gTLD’s
De extensies die vandaag uitkomen, zijn gezien deze in het Engels zijn, gericht op de westerse wereld en hiermee ook de eerste groep extensies die interessant zijn voor de Nederlandse markt. Van de zeven extensies die vandaag uitkomen bleek de .BIKE extensie het populairst bij de voorregistratie.

Veel kans
De komende maanden komen er nog vele interessante extensies op de markt. Veel animo is er voor de extensies .SHOP, .ONLINE, .APP en .AMSTERDAM. Door het ruime aanbod is de kans op een goede domeinnaam vele malen groter dan voorheen.

Voorregistratie
Argeweb is een van de eerste providers die actief bezig is met de nieuwe gTLD’s. Zo is er bij Argeweb al geruime tijd de mogelijkheid om via voorregistratie.nl een naam voor te registreren om zo meer kans te maken op een goede domeinnaam met een populaire extensie. Al tienduizenden domeinnamen zijn inmiddels in het voorregistratiesysteem geplaatst.

General availability
De vandaag uit te komen extensies zijn al diverse fases doorgegaan, zoals een sunrise fase waarin merknaamhouders aanspraak konden maken op domeinnamen met hun merknaam erin. Nu deze fases voorbij zijn start vandaag de General availability fase, waarmee de domeinen voor iedereen algemeen beschikbaar komen via Argeweb.nl

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.