EMC en VMware introduceren nieuw cloud services-bedrijf: Virtustream

  • Bedrijfsnieuws van
  • EMC
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2015 16:55 uur

EMC Corporation en VMware onthullen vandaag hun plannen voor een nieuw cloud services-bedrijf binnen de Federatie. Hierbij wordt het cloud-portfolio van beide bedrijven gecombineerd met het bestaande cloud-aanbod van Virtustream. Het bedrijf, dat zal opereren onder de naam Virtustream, is eigendom van zowel EMC als VMware en wordt geleid door Rodney Rogers, de huidige CEO van Virtustream. De betrokken partijen werken momenteel aan een definitieve overeenkomst voor de transactie. De financiële resultaten van Virtustream zullen worden geconsolideerd in de financiële resultaten van VMware vanaf Q1 2016.

Het is de verwachting dat Virtustream enkele honderden miljoenen dollars omzet zal genereren in 2016, dankzij de focus op enterprise-centric cloud-diensten. Die omzet zal de komende jaren naar verwachting groeien naar enkele miljarden dollars op jaarbasis. Virtustream wordt een vooraanstaande hybrid cloud-speler. Hybrid cloud is een van de grootste markten voor IT-infrastructuur. Het bedrijf gaat een compleet spectrum aan managed services bieden voor on premises-infrastructuren en voor zijn Infrastructure-as-a-Service-platform. Dit stelt klanten in staat eenvoudig al hun applicaties, inclusief bedrijfskritische applicaties, te verplaatsen naar cloud-omgevingen. Virtustream zal een public cloud-ervaring bieden voor klanten die gebruikmaken van het Federation Enterpise Hybrid Cloud-aanbod in hun organisatie.

“Met Virtustream spelen we in op de veranderende aanschafpatronen en IT cloud-modellen die we tegenkomen in de markt. Onze klanten vertellen ons voortdurend dat ze een focus hebben op IT-transformatie en hun reis naar de hybrid cloud. De EMC Federation biedt nu een compleet aanbod van hybrid cloud-oplossingen”, zegt Joe Tucci, voorzitter en CEO van EMC.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel voegt cloud-producten van EMC Corporation, VCE, Virtustream en VMware samen tot een compleet on- en offline aanbod. Hieronder vallen VMware vCloud Air, VCE Cloud Managed Services, Virtustream’s Infrastructure-as-a-Service en EMC’s Storage Managed Services en Object Storage Services-aanbod.

Virtustream integreert deze tot een unified infrastructure-as-a-service-aanbod, ontworpen om het complete spectrum aan zakelijke workloads te ondersteunen met een zeer uitgebreid serviceportfolio. Het bedrijf zal bestaande EMC Federation private cloud-omgevingen integreren en uitbreiden naar de public cloud, waarbij ontwikkelaars, beheerders, architecten en eindgebruikers dezelfde gebruikerservaring behouden.

VMware richt een Cloud Provider Software-business unit op onder leiding van Ajay Patel, VMware senior vice president. Dit bedrijfsonderdeel focust op het leveren van cloud-software en -oplossingen aan cloud providers, inclusief VMware’s vCloud Air Network, om zo snel de vruchten te kunnen plukken van de hybride cloud. Deze nieuwe business unit bevat assets en mensen uit de VMware vCloud Air Application Services-tak, vCloud Director- en vCloud Air Network-teams, evenals Virtustream’s Software Business, inclusief Advisor Planning en Migration-tool, xStream cloud management-platform en de Viewtrust governance, risk and compliance-oplossing.

Mogelijkheden in de markt
Bijna een derde van alle IT-infrastructuurbudgetten wordt besteed aan cloud-gerelateerde techniek volgens recent onderzoek van de 451 Group. Daar komt bij dat de focus van Cloud Services-inkopers zich langzaam richting de applicatie-stack aan het verplaatsen is. De vraag naar een eenvoudige infrastructuur on demand is hoger wanneer daar ook integratie en beheer bij komt kijken. Enterprise-adoptie zit nog steeds in de lift, waarbij de focus verschoven wordt richting private en hybrid architecturen. In de wereldwijde ERP-markt zal in het jaar 2020 waarschijnlijk rond de 41,2 miljard dollar omgaan, waarbij de adoptie van cloud-gebaseerde ERP sneller groeit dan on-premises ERP-systemen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.