EMC introduceert nieuwe oplossingen voor de hybride cloud op EMC World 2014

  • Bedrijfsnieuws van
  • EMC
  • geplaatst op
  • 6 mei 2014 11:17 uur

EMC introduceert een aantal nieuwe oplossingen op het gebied van Software Defined Storage op zijn jaarlijkse conferentie EMC World in Las Vegas. Deze oplossingen zorgen ervoor dat service providers en klanten, in elke sector en van elke grootte, kunnen profiteren van de voordelen van het combineren van public en private cloud.

Het derde platform van IT is gebaseerd op megatrends op het gebied van cloud, mobile, social en Big Data en creëert veel nieuwe mogelijkheden, maar ook competitieve dreiging, voor bedrijven in elke sector. Dankzij nieuwe mobiele applicaties ontstaan nieuwe mogelijkheden voor interactie en transactie met klanten. Deze applicaties hebben honderden tot miljoenen gebruikers en generen 1000x zoveel informatie als de vergelijkbare toepassingen in het verleden. Hierdoor zien organisaties zich gedwongen hun software aan te passen en hun datacenters te veranderen naar volledig gevirtualiseerde en geautomatiseerde private clouds. Een aantal applicaties zal echter in een public cloud gaan draaien, waardoor er een hybride cloud-omgeving ontstaat. Vrijwel alle applicaties zijn bedoeld om IT efficiënter, flexibeler en kosteneffectief te maken. Met als uitkomst een belangrijke stap in de adaptie van een hybride cloud-model. De Economist Intelligence Unit publiceerde vorige week een rapport waaruit blijkt dat 63 procent van de business executives van plan is om afhankelijker te zijn van corporate IT om zowel interne als externe IT-middelen te leveren.

Om klanten bij deze verandering te helpen, introduceert EMC nieuwe Software Defined Storage-oplossingen om bedrijven te helpen hun traditionele enterprise-applicaties te beheren; nieuwe generatie applicaties sneller, en met hogere efficiëntie en snelheid te implementeren; nieuwe databronnen te analyseren om nieuwe inkomstenstromen mogelijk te maken.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe oplossingen

  • De nieuwe EMC Elastic Cloud Storage (ECS) Appliance (voorheen bekend als Project Nile) is een cloud storage-infrastructuur die de economische voordelen van cloud storage voor service providers en voor klanten herdefinieert. ECS Appliance levert het gemak, de flexibiliteit en kostenvoordelen van een public cloud, met de controle en veiligheid van een on-premise private cloud. De ECS Appliance biedt tot 28 procent lagere TCO dan publieke cloud-alternatieven van Amazon en Google. Klik hier voor meer informatie.
  • De nieuwe versie van het Software Defined Storage Platform EMC ViPR, EMC ViPR 2.0, biedt nieuwe mogelijkheden die het beheer van zowel bestaande als nieuwe storage-infrastructuren vereenvoudigen, en biedt nieuwe datadiensten om de volgende generatie applicaties en Big Data analytics te ondersteunen. ViPR 2.0 kan ook gekoppeld worden aan beheer en geautomatiseerde tools van VMware, OpenStack en Microsoft zodat storage onderdeel wordt van bredere datacenter workflows. Klik hier voor meer informatie.
  • De nieuwe EMC Data Domain DD2200 biedt een beveiligd storage systeem met enterprise voordelen dat speciaal is ontworpen, geprijsd en geoptimaliseerd voor midmarket-bedrijven. Doordat EMC de DD2200 via zijn wereldwijde partnernetwerk levert, zorgt EMC voor meer succesvolle implementaties in deze markt. DD2200 kan ook via partners geïmplementeerd worden via nieuwe VSPEX-oplossingen. Lees er meer over op EMC Pulse blog.
  • Vorige week introduceerde EMC nieuwe producten en mogelijkheden voor de VNX-familie van hybride storage-oplossingen. Deze introductie bestaat uit een nieuwe VNXe3200 storage array die drie keer efficiënter is dan de vorige VNXe-oplossingen en is gebaseerd op de VNX-serie (die is aangekondigd in september vorig jaar). EMC heeft ook ‘Project Liberty’ aangekondigd, een Software Defined VNX. Deze oplossing levert de functionaliteit en gebruikerservaring van de VNX, maar met meer vrijheid om applicaties met cloud-like agility te implementeren in een Software Defined Datacenter. EMC heeft tevens EMC D@RE (Data-At-Rest-Encryption) toegevoegd aan de VNX-serie. Hiermee is het mogelijk om data die op disk is opgeslagen te versleutelen en datatoegang vanaf een onbevoegde schijf te verwijderen.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.