EMC kondigt Data Protection Suite aan voor het Software-defined Datacenter

Belangrijke innovaties in het Data Protectie-portfolio van EMC maakt het mogelijk voor organisaties om Data-Protection-as-a–Service te leveren

 • Bedrijfsnieuws van
 • EMC
 • geplaatst op
 • 4 april 2014 10:30 uur

EMC Corporation (NYSE: EMC) kondigt nieuwe producten aan die voldoen aan hedendaagse eisen van data protectie en tevens ingezet kunnen worden bij de transformatie naar een sofware-defined datacenter.

In een software-defined datacenter is de infrastructuur gevirtualiseerd en wordt als een service geleverd. Bij de transitie naar deze ‘next generation’-omgeving is het belangrijk dat de data goed beschermd is. Het is daarom belangrijk dat de data-protectiestrategie en -technologie in deze transitie mee evolueren. EMC’s oplossingen voor data protectie bieden een totaalset van archivering tot continous availabilty voor zowel fysieke, virtuele als cloud-omgevingen. Het portfolio is vandaag uitgebreid met technologie die integraties met primaire en protection storageplatforms en met hypervisors en enterprise applicaties mogelijk maakt. EMC breidt verder de ondersteuning voor cloud-omgevingen uit en introduceert nieuwe technologieën die Data Protection-as-a-Service delivery mogelijk maken. Deze innovaties brengen zowel efficiëntie als een fundering die het mogelijk maakt om naar een software defined omgeving te transformeren.

Nieuwe producten en technologie: de highlights

Evolutie van de EMC Data Protection Suite

De release van de EMC Data Protection Suite bestaat uit EMC Avamar, NetWorker, Data Protection Advisor, Mozy en het SourceOne software-aanbod. Deze suite herdefinieert het gebruiksmodel voor data protection-software met onder meer deze nieuwe mogelijkheden:

 • Snapshot management voor EMC Isilon, EMC VNX en NetApp arrays om de bescherming van NAS-gebaseerde data te verbeteren.
 • Verregaande ondersteuning voor VMware en Microsoft cloud-infrastructuren dankzij de unieke integratie met VMware vCloud Suite en Microsoft System Center Virtual Machine Manager.
 • De volledige integratie tussen Avamar en Data Domain biedt het beste dat beide platforms kunnen bieden.
 • Verbeterde beveiligingsfuncties en nieuwe Linux-ondersteuning voor Mozy publieke clouds maakt een snellere adoptie door zakelijke klanten mogelijk.

Nieuwe Protection Storage mogelijkheden

Met de introductie van een nieuw EMC Data Domain Operating System blijft EMC met Data Domain werken als standaard open protection storage-platform. Het biedt mogelijkheden die veel verder reiken dan alleen back-up. Nieuwe mogelijkheden zijn:

 • De introductie van Data Domain Boost voor Enterprise Applications. Dit stelt applicatie-administrators in staat hun eigen omgeving te beschermen. Het omvat tevens ondersteuning voor Oracle, SAP, het SAP HANA platform, IBM DB2 en Microsoft SQL Server.
 • Een nieuwe veilige multi-tenancy-functie voor cloud-implementaties stelt Data Domain-systemen in staat grote ondernemingen en service providers een veilig isolement te bieden en effectief te functioneren als protection storage platform.
 • Archiefopslagverbeteringen omvatten onder meer de ondersteuning voor 1 miljard bestanden.

Nieuwe VPLEX en RecoverPoint Software Releases

Dankzij de nieuwe softwarereleases van VPLEX en RecoverPoint, benadrukt EMC zijn vermogen om het volledige scala van databescherming aan te pakken: continue beschikbaarheid, mobiliteit en disaster recovery voor meer omgevingen en multisite configuraties:

 • VPLEX en RecoverPoint combineren om MetroPoint-topologie te leveren, een 3 site business continuity-capaciteit voor bedrijfskritische applicaties. MetroPoint-topologie combineert de continue beschikbaarheid van VPLEX Metro met de RecoverPoint duplicatie/replicatie van op afstand en continue dataprotectie (CDP) om efficiënt een disaster recovery over elke afstand te leveren.
 • EMC introduceert ook VPLEX Virtual Edition – de eerste gevirtualiseerde oplossing om zowel continue beschikbaarheid als datamobiliteit in een low-cost, 100% software-implementatie te bieden. Met VPLEX Virtual Edition, breidt EMC de markt voor continue beschikbaarheid en mobiliteit uit. Bedrijven van elke omvang kunnen nu profiteren van de bewezen VPLEX-technologie. VPLEX Virtual Edition zal ook beschikbaar zijn als onderdeel van VSPEX Proven Infrastructure-oplossingen.

Architecture-service

Via deze dienst voorziet EMC uitgebreide basisinformatie voor de huidige data protectiecapaciteiten van een bedrijf, en verstrekt het bedrijf specifieke, strategische en designinzichten in de infrastructuur, samen met aanbevelingen voor verbeteringen. Als gevolg hiervan krijgt de klant een stappenplan om zijn huidige dataprotectie-aanpak te laten evolueren naar een data protection-as-a-service-model met lagere kosten, minder risico en betere prestaties. Hierdoor krijgen ze meer vrijheid te innoveren en de omzet van hun onderneming te verhogen.

Guy Churchward, president EMC Data Protection & Availability Divisie: “De voorbije jaren hebben we tal van integraties geïntroduceerd, die zorgen voor een Protection Storage Architecture. Vandaag kondigen we producten en nieuwe integraties aan die klanten in staat stellen om een compleet spectrum van gegevensbescherming en beschikbaarheid als een service te leveren. Data Protection-as-a-service is een belangrijk element voor een doeltreffende bescherming van software-defined datacenters. Het is fundamenteel voor organisaties om met vertrouwen de overgang naar een derde platform software-infrastructuur te maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.