EMC zet nieuwe standaard voor All Flash storage-oplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • EMC
  • geplaatst op
  • 1 maart 2016 13:28 uur

EMC kondigt aanzienlijke verbeteringen aan in zijn all-flash storage-oplossingen. Deze zijn ontworpen voor gemixte en geconsolideerde workloads, die vragen om hoge prestaties. De twee nieuwe producten die EMC vandaag introduceert, zijn het VMAX All Flash enterprise data services-platform en de EMC DSSD D5 Rack-Scale Flash-oplossing, beiden all-flash arrays voor primaire storage.

Het flash-portfolio van EMC biedt antwoord op vrijwel alle uitdagingen van het moderne enterprise datacenter. EMC voorspelt dat in 2020 alle storage van applicaties voor dagelijks gebruik in bedrijven, zal bestaan uit flash-technologie. De traditionele disk wordt dan voornamelijk gebruikt voor bulk- en archief-storage.

Het all-flash-portfolio van EMC omvat:

  • XtremIO all-flash arrays – voor het versnellen en consolideren van gemixte block storage workloads zoals databases, analytics, virtuele machines en virtuele desktop-infrastructuren, die vragen om consistente en voorspelbare prestaties met een latency van sub-milliseconden. XtremIO is ontworpen voor de zwaarste high-end workloads en beschikt over datacompressie en de-duplicatiemogelijkheden.
  • VMAX All Flash – voor het consolideren van gemixte block en file workloads die vragen om een uptime van meer dan ‘zes negens’, rich data services, ondersteuning voor IBM-mainframe en iSeries en schaalbare storage. VMAX All Flash heeft een zeer hoge standaard voor replicatie, recovery, dataservices en quality of service. De oplossing is zo ontworpen dat een opslagcapaciteit tot wel vier petabytes (PB) mogelijk is.
  • DSSD D5 Rack-Scale Flash – een nieuwe flash storage-categorie met krachtige prestaties – voor de workloads die vragen om de hoogste prestaties en een latency van microseconden zoals realtime analyses voor Hadoop en Oracle.
  • VNX Series arrays – het voordeligste all-flash aanbod van EMC. De all-flash VNXe heeft een vanafprijs van minder dan 25.000 dollar en ondersteunt file en block workloads voor middelgrote ondernemingen en workloads op departementen.

EMC’s Converged Platforms-divisie VCE heeft een nieuw Converged Infrastructure-aanbod op basis van deze nieuwe all-flash bouwblokken.

Solid State Drives neemt het over van traditionele disk storage
EMC was in 2008 de eerste leverancier die Solid State Drives (SSD) in enterprise storage arrays gebruikte. Sindsdien ontwikkelde het bedrijf zijn solid state storage-portfolio verder door om tegemoet te komen aan de behoefte van klanten op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en rich data-diensten tegen een concurrerende prijs. Zowel de techniek als de markt zijn nu zo ver dat all-flash arrays gebruikt kunnen worden voor algemene enterprise data storage.

Hogere flash drive-dichtheid, een kleinere foutmarge, lagere temperaturen en minder stroomverbruik dragen tevens bij aan de omschakeling naar deze nieuwe enterprise storage arrays omdat ze minder ruimte innemen, minder energie verbruiken en minder koeling nodig hebben.

Jeremy Burton, President of Products and Marketing, EMC Corporation: “De enterprise-klanten van tegenwoordig willen een modern datacenter dat hen flexibiliteit, efficiëntie en snelheid biedt. Met ons nieuwe XtremIO-all flash-aanbod spelen we hierop in. Met de introductie van VMAX All Flash en DSSD D5 is er geen datacenter-scenario meer denkbaar dat niet kan worden opgelost. Zowel op het gebied van traditionele high-end enterprise workloads maar ook scenario’s waar mensen nu alleen nog maar van kunnen dromen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.