Emerson Network Power breidt Liebert® PDX-reeks verder uit met allereerste energiebesparende koelsysteem met rondgepompt koudemiddel

Liebert® EconoPhase™ biedt besparing in energieverbruik van veertig tot vijftig procent

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vertiv
  • geplaatst op
  • 20 mei 2015 11:34 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert de Liebert® PDX met EconoPhase™ in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De koelunits met directe expansie uit de Liebert PDX-reeks kunnen nu worden uitgebreid met de Liebert EconoPhase, het allereerste energiebesparende koelsysteem met rondgepompt koudemiddel, dat vier jaar lang grondig getest is op de Amerikaanse markt. Dankzij dit vrije-koelingsysteem kunnen kleine tot middelgrote datacenters en andere bedrijven profiteren van nog efficiëntere koelprestaties, wat aanzienlijke kostenbesparingen met zich meebrengt.

De Liebert EconoPhase in combinatie met de Liebert PDX-units biedt een besparing in energieverbruik van veertig tot vijftig procent in vergelijking met het huidige meest efficiënte model met directe expansie. Het systeem kan dankzij deze technologie een pPUE (partial Power Usage Effectiveness) van minder dan 1,1 bereiken, wat gelijk staat aan een jaarlijkse besparing op de energiekosten van zo’n € 200.000 of meer in vergelijking met een pPUE-niveau van 1,3 voor een datacenter van 1 MW.

“Wij streven ernaar innovatieve oplossingen te leveren. Door de Liebert PDX met EconoPhase te introduceren, laten we zien dat de koelefficiëntie op eenvoudige wijze aanzienlijk kan worden verbeterd, zonder concessies aan betrouwbaarheid en prestaties,” zegt Roberto Felisi, directeur productmarketing Thermal Management, Emerson Network Power in EMEA. “Dit systeem is een verdere verbetering van onze Thermal Management-productreeks, die al de meest efficiënte en voordelige reeks op de hedendaagse markt is.”

De Liebert EconoPhase is de meest geavanceerde, energiebesparende koelunit die vrije koeling levert zonder water te verbruiken. Deze technologie zorgt ervoor dat het systeem overschakelt van de compressormodus naar de energiezuinige modus wanneer de buitentemperatuur lager dan is de binnentemperatuur van het gebouw. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op; de Liebert EconoPhase gebruikt slechts zo’n tien procent van het vermogen in vergelijking met de compressor. Als de buitentemperatuur niet meer geschikt is voor de Liebert EconoPhase, schakelt het systeem automatisch terug naar een klassiek luchtgekoeld expansiesysteem door de energiebesparende module uit te schakelen.

De geïntegreerde Liebert iCOM™ zorgt ervoor dat de unit met vrije koeling automatisch naadloos en efficiënt kan schakelen tussen beide bedrijfsmodi. Het systeem kan dankzij de intelligente besturing de luchttoevoerpatronen wijzigen en zich snel aanpassen aan wisselende IT-belasting. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie doordat de aansturing van de componenten wordt geoptimaliseerd voor het laagste totale systeemvermogen, terwijl de uren van vrije koeling worden gemaximaliseerd door automatische inschakeling van de energiezuinige modus.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.