Emerson Network Power constateert zes datacentertrends om in de gaten te houden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vertiv
  • geplaatst op
  • 21 januari 2015 09:59 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, identificeert zes datacentertrends die de komende tijd steeds belangrijker zullen worden.

“Om de immense datacenteruitdagingen aan te kunnen van implementatiesnelheid, schaalbaarheid, beveiliging, beheer en efficiëntie, is er tegenwoordig meer keuze dan ooit”, zegt Lal Karsanbhai, de nieuwe president van Emerson Network Power in Europa. “In zo’n snelle branche is er een grote vraag naar innovaties die zorgen voor nieuwe trends.”

1. Cloud wordt oud
Cloud is de motor achter innovatie. Vooruitstrevende organisaties combineren cloudgebaseerde diensten als analytics, samenwerking- en communicatietools om hun klanten beter te begrijpen en hen sneller de juiste producten te leveren. Het resultaat: steeds meer organisaties beheren hybride omgevingen waar on-premise IT-systemen samen gaan met strategisch gebruik van cloud- en co-locatie-diensten om zo het gebruik en de flexibiliteit te verbeteren. Voor wat betreft cloud-providers: zij moeten laten zien dat ze snel kunnen opschalen en tegelijkertijd aan de service level agreements blijven voldoen om succesvol te blijven in een steeds competitievere markt.

2. Integratie vergroot bereik
Door veel veranderingen in diverse markten gedreven door innovatie, digitalisatie en mobiliteit is de behoefte aan snelle integratie en convergentie groter dan ooit. Dit leidt tot integratie en convergentie die verder reikt dan de IT-stack alleen, naar de systemen die die stack ondersteunen. Wat het meest opvalt, is dat de datacenterfaciliteiten nu ontworpen en ingericht worden vanaf geïntegreerde, voorgefabriceerde modules. Deze nieuwe aanpak om ontwikkeling te faciliteren maakt het voor organisaties als Facebook mogelijk volledig op maat gemaakte, high-performance datacenters neer te zetten in dertig procent minder tijd dan wanneer ze dat op de traditionele wijze zouden doen. Door het combineren van de voordelen van snelle implementatie, inherente schaalbaarheid en uitstekende prestaties, is dit een aantrekkelijk alternatief voor het verkrijgen van extra IT-capaciteit.

3. Convergentie op macroniveau
Meer dan de helft van de deelnemers aan het Data Center 2025-project voorspelde dat minimaal zestig procent van de telecommunicatienetwerkfaciliteiten in 2025 datacenters zullen zijn. 79 procent verwacht dat minstens de helft van alle telecombedrijven co-locatiefaciliteiten in hun netwerk hebben. Deze convergentie zorgt uiteindelijk voor meer standaardisatie in de technologie die wordt gebruikt om spraak- en datadiensten te faciliteren en de silo’s af te breken die voorheen om deze twee belangrijke functies heen zaten gebouwd.

4. Software maakt de weg vrij voor nog meer software
Virtualisatie is een van de duidelijkste trends in de datacenterbranche in de afgelopen twintig jaar. De impact van deze ontwikkeling zal blijven zorgen voor verandering in de nabije toekomst, al was het maar omdat virtualisatie verder gaat dan computing voor netwerk en opslag. Een van de belangrijkste uitdagingen in deze virtuele revolutie zal het beheer van hardware zijn. De meeste organisaties hebben te weinig inzicht om virtuele en fysieke systemen gezamenlijk te beheren en dat gat moet worden gedicht om de weg vrij te maken voor het software-defined datacenter.

5. De grenzen versterken
Nu organisaties meer gebruikmaken van analytics, locatiegebaseerde diensten en gepersonaliseerde content, worden faciliteiten aan de rand van het netwerk essentieel in het bereiken van een competitief voordeel. Scoren met deze mogelijkheid vereist een standaard intelligente en hoogbeschikbare infrastructuur dicht bij de gebruikers. Organisaties die problemen bij de netwerkrand negeren, zullen achter de feiten aan lopen vanwege de explosieve groei van het netwerkverkeer.

6. Beveiliging wordt de nieuwe beschikbaarheid
Een nieuwe bedreiging steekt de kop op in de vorm van cybersecurity. Steeds meer datacenter- en facilitymanagers zullen samen met hun IT-beveiligingsteams de technologie en software van de datacenterapparatuur moeten auditen om veiligheid te garanderen en beveiligingsmechanismen van installateurs en serviceproviders te evalueren die toegang hebben tot de apparatuur.

“Het ontwerp van datacenters wordt in rap tempo intelligenter en meer geïntegreerd”, voegt Karsanbhai toe. “Hierdoor zien we nu een nieuwe generatie van middelen die sneller reageert op de veranderende eisen in de branche en zorgt voor eenvoudiger datacenterbeheer en effectiever gebruik van kapitaal.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.