Emerson Network Power introduceert een nieuwe serie modulaire, zelf te monteren racks: InstaRack™

Het compacte en platte ontwerp is eenvoudig te vervoeren, te monteren en te installeren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vertiv
  • geplaatst op
  • 25 november 2014 10:45 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert een serie modulaire rackunits: InstaRack™. Deze nieuwe racks kenmerken zich door een zelf te monteren  flat pack-design. Hierdoor zijn de eisen aan vervoer en opslag te minimaliseren en dus kosten te besparen.

De nieuwe serie racks in platte verpakkingen omvat InstaRack LAN en InstaRack Server. De LAN-units zijn beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De serverracks zijn vanaf half december 2014 leverbaar.

InstaRack LAN is specifiek ontworpen voor netwerktoepassingen en multilevel-energiedistributie. Deze nieuwe rackunit levert hoogwaardige prestaties en ongeëvenaarde kwaliteit. Dit in combinatie met exclusieve eigenschappen, zoals de frameloze  architectuur, die het systeem uniek maken op de markt. Het zelf te monteren InstaRack LAN-rack is leverbaar in vier standaardmaten. De krachtige en stabiele 19-inch-kast is geschikt voor belastingen tot 550 kg en is in slechts dertig minuten te monteren.

Het tweede product in de InstaRack-serie, InstaRack Server, is speciaal voor datacentra ontwikkeld. Deze unit is leverbaar in twaalf verschillende rackafmetingen met een maximale belasting van 800 kg. Het serverrack wordt geleverd met geperforeerde voor- en achterdeuren voor verbeterde ventilatie.

Alle InstaRack-producten, inclusief InstaRack LAN en InstaRack Server, bieden eindgebruikers zoals netwerkbeheerders en datacentermonteurs de volgende belangrijke voordelen:

  • Minder kosten voor vervoer en opslag: dankzij het compacte, platte verpakkingsontwerp verminderen de InstaRack-producten de benodigde opslagruimte en verzendkosten aanmerkelijk. Het platte ontwerp maakt van elke unit een uitzonderlijk montagevriendelijke oplossing voor toepassingen waarbij weinig ruimte beschikbaar is.
  • Snelle montage: met slechts een klein aantal onderdelen en identieke schroefverbindingen zijn de units in slechts dertig minuten te monteren. Toch bieden ze – eenmaal gemonteerd – een hoge mate van stabiliteit.
  • Frameloze architectuur en flexibele bekabeling: het innovatieve ontwerp van de units vereenvoudigt het doorvoeren van kabels, waardoor het kabelbeheer geoptimaliseerd wordt. Zo is de 800 millimeter brede bovenkap voorzien van kabelopeningen aan de voorzijde, achterzijde en zijkanten voor een flexibel en eenvoudig kabelbeheer.
  • Zijpanelen voor eenvoudige toegang: alle InstaRack-producten zijn voorzien van verticaal gescheiden zijpanelen die zonder gereedschap eenvoudig te monteren en af te sluiten zijn. De panelen zorgen voor eenvoudig gebruik en snelle en eenvoudige toegang tot de geïnstalleerde apparatuur.

“Met het innovatieve platte ontwerp vormt de InstaRack-serie een antwoord op de vraag vanuit de branche naar minimale opslag- en transportkosten”, zegt dr. Peter Koch, VP engineering and productmanagement, Racks and Integrated Solutions bij Emerson Network Power EMEA. “Met een keuze uit meerdere afmetingen en de eenvoudige frameloze architectuur vormt deze nieuwe serie racks een ideale oplossing voor managers van datacenters die zoeken naar manieren om de kosten te beperken en de tijdcapaciteit te verbeteren.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.