Emerson Network Power introduceert innovatieve oplossing met indirecte vrije koeling door verdamping: Liebert® EFC

De nieuwe testruimte voor verdampingskoeling van Emerson Network Power biedt klanten de mogelijkheid om pre-installatiedemonstraties bij te wonen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vertiv
  • geplaatst op
  • 10 december 2014 15:24 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert de Liebert® EFC in Europa, het Midden-Oosten & Afrika (EMEA). Tevens opent het bedrijf de deuren van de nieuwe, hypermoderne testruimte voor verdampingskoeling in het Thermal Management Customer Experience Center in Piove di Sacco (Padova, Italië).

De Liebert EFC van Emerson Network Power combineert indirecte vrije koeling door verdamping en een lucht-lucht-warmtewisselaar in een enkele unit. Dankzij dit verdampingsproces kan deze technologie een pPUE bereiken van 1,03 en de CO2-uitstoot verminderen. Het systeem garandeert een hoge mate van energie-efficiëntie, wat de bedrijfskosten minimaliseert.

Klanten kunnen deze prestatieniveaus met eigen ogen onder uiteenlopende omstandigheden aanschouwen in de testruimte van het Customer Experience Center, de Evaporative Cooling Validation Area. De testinstallatie simuleert IT-belastingen tot 400 kW, met luchtstroomwaarden tot 100.000 m3 per uur, en bootst piekbelastingen na die gebruikelijk zijn in de EMEA-regio – en dit alles met een voortreffelijke meetnauwkeurigheid van +/- vijf procent. De Evaporative Cooling Validation Area biedt klanten de mogelijkheid om pre-installatiedemonstraties voor uiteenlopende praktijkomstandigheden bij te wonen en geeft hen honderd procent inzicht in de prestaties van de Liebert EFC. Tevens is het team van specialisten van Emerson Network Power beschikbaar voor uitleg en advies.

Dankzij de gepatenteerde besturingslogica, exclusief verkrijgbaar bij Emerson Network Power, optimaliseert de Liebert EFC de interne luchtstroomvolumes en -temperaturen op basis van de specifieke serververeisten, waardoor precies wordt voldaan aan de luchtstroombehoeften van de server. Dit voorkomt dat er energie wordt verspild aan het verplaatsen of koelen van niet benodigde lucht. Daarnaast analyseert de geavanceerde iCOM™-besturing nauwkeurig de meest efficiënte balans tussen water en elektriciteit, waardoor de kosten nog beter te beheersen zijn. De berekening is gebaseerd op de behoeften van het datacenter en houdt ook rekening met schommelingen in tarieven voor water en elektriciteit.

De Liebert EFC beschikt daarnaast over bedrijfsmodi die ontworpen zijn voor gebruik in uiteenlopende omstandigheden. Het systeem past zich op de meest efficiënte wijze aan aan zowel de externe omgevingscondities als de koelingsbehoefte van het datacenter. Bovendien zorgt de unit te allen tijde voor een fysieke scheiding tussen binnen en buiten. Hierdoor is de continuïteit van de bedrijfsprocessen gewaarborgd zonder het risico op luchtverontreiniging door variabele externe factoren, zoals veel vervuiling of rook.

Deze technologie is ontwikkeld door de afdeling Thermal Management van Emerson Network Power. Dit betekent een uitbreiding en optimalisatie van het huidige adiabatische portfolio van deze afdeling, dat onder andere de recentelijk geïntroduceerde Liebert® AFC bevat. Het team van experts baseerde zich op de feedback van klanten om een eersteklas oplossing te ontwikkelen die tegemoetkomt aan de huidige behoeften van bedrijven, met name middelgrote en co-locatiefaciliteiten.

Met een aanwezigheid in meer dan 150 landen, ondersteund door lokale serviceorganisaties en ruim 3.200 gecertificeerde professionals, bevindt Emerson Network Power zich in een unieke positie om klanten waar ook ter wereld uitgebreide oplossingen en ondersteuning te bieden – 24 uur per dag, 7 dagen per week.

“De Liebert EFC en de Evaporative Cooling Validation Area zijn essentiële aanvullingen op ons Thermal Management-portfolio. Ze bieden onze klanten honderd procent inzicht in de oplossing, aanzienlijke kostenbesparingen en een product van hoge kwaliteit”, zegt Kevin Brady, vicepresident Thermal Management, Emerson Network Power EMEA. “Door de feedback van onze klanten mee te nemen in het ontwikkelingsproces kunnen we blijven garanderen dat onze Thermal Management-oplossingen ook daadwerkelijk voldoen aan hun veranderende behoeften.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.