Emerson Network Power wijst drie speerpunten aan voor colocatieproviders

Verbetering van beschikbaarheid, efficiëntie en schaalbaarheid leidt tot groei van colocatiemarkt

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vertiv
  • geplaatst op
  • 9 december 2013 13:45 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, heeft voor colocatieproviders (colo’s) drie speerpunten vastgesteld. Om meer datacentereigenaren te motiveren een aantal of alle applicaties onder te brengen bij een colocatie, moet zo’n faciliteit naadloos inspelen op deze punten.

“Een datacenter exploiteren is voor de meeste bedrijven geen kernactiviteit. Colocatie is dan een aantrekkelijke oplossing, omdat eigen datacenters een steeds grotere rol spelen, complexer en duurder worden en vele hun capaciteit zijn ontgroeid”, zegt Franco Costa, vicepresident en algemeen directeur AC Power bij Emerson Network Power EMEA. “Bedrijven kiezen nu vaker voor het colo-model voor het soort en het niveau diensten dat zij nodig hebben. Of het nu gaat om computervermogen in een klein datacenter, een speciaal gebouwde colocatiefaciliteit of om meer uiteenlopende diensten die te leveren zijn via een cloudmodel.”

Om colocatie haalbaar te maken voor eigenaren van datacenters moet de colo voldoen aan alle eisen van een datacenter op locatie tegen lagere kosten en met een hogere snelheid en een betere betrouwbaarheid. Fysieke en IT-beveiliging, energiekosten, schaalbaarheid – waaronder een gemakkelijke en snelle implementatie van apparatuur – en verbeterde zichtbaarheid zijn essentieel voor een succesvolle overgang naar een colocatie.

In samenwerking met klanten met een datacenter op locatie en colo-klanten stelden experts van Emerson Network Power een lijst met speerpunten voor colo’s op, waarmee deze hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

Franco Costa: “Colocatiemedewerkers zijn early adopters van de beste technologieën en oplossingen voor bedrijfskritische infrastructuur – over het algemeen hebben zij veel interesse in innovatie. Net als bij elk bedrijf is er nog winst te behalen op het gebied van beschikbaarheid, efficiëntie en schaalbaarheid, maar de prestaties in de colo-sector zijn over het algemeen erg hoog.”

Beschikbaarheid
Downtime is duur voor colo-providers. Een storing kan leiden tot sancties voor het niet nakomen van service level agreements, reputatieschade en klanten die opzeggen. Colo-exploitanten moeten dit in het achterhoofd houden en kijken naar best practices voor wat betreft beschikbaarheid, waaronder zorgvuldige aandacht voor alle uninterruptible power supply-systemen (UPS). Voor het evalueren van UPS-systemen moeten colo-exploitanten de volgende vragen stellen:

  • Beschermt de UPS de load of zichzelf? Een UPS moet in staat zijn om gebeurtenissen op te vangen zonder over te gaan op bypass.
  • Zorgt de UPS voor een hoge efficiëntie ten koste van een hoge beschikbaarheid? Om dit te voorkomen moet de UPS geavanceerde instellingen hebben voor efficiëntie- en energie-optimalisatie.
  • Als het gaat om UPS-systemen die al in gebruik zijn: zorgen ze voor irritaties bij medewerkers? Er zijn tegenwoordig goed ontworpen, gebruiksvriendelijke UPS-units op de markt.

Efficiëntie
Colo’s kunnen zich meer richten op de operationele efficiëntie van de datacenteromgeving. Eenvoudige efficiëntieonderzoeken helpen vast te stellen waar energie wordt verspild. Vervolgens zijn er verschillende technologieën om de efficiëntie te verbeteren en de operationele uitgaven te verminderen. Voorbeelden zijn het volgen van best practices op het gebied van efficiëntie, zoals besparingsmethoden, en het hanteren van een warmtebeheeraanpak die holistische oplossingen biedt voor het beheer van de datacenteromgeving.

Een warmtebeheeraanpak onderstreept het belang van het gezamenlijke gebruik van intelligente regelmechanismen en SmartAisle™ containment (scheiding van koude/warme gangen). Alleen intelligente regelmechanismen zorgen voor de optimale combinatie van compressor-/koelvermogen en luchtstroom op basis van de temperatuur zoals die bij de servers gemeten is. Met deze optimalisatie kan de inlaattemperatuur op een instelpunt staan tussen de gewoonlijk voorgeschreven temperatuur (24 °C) en de volgens ASHRAE aanbevolen grens voor datacenters van klasse A1-A4 (27 °C) – ervan uitgaande dat ook alle oude IT-hardware aan deze norm voldoet. In combinatie met het scheiden van warme en koude gangen leidt een verhoging van 5 °C van de inlaattemperatuur tot een verhoging van de energie-efficiëntie met twintig procent. Bovendien zorgen intelligente regelmechanismen ervoor dat alle koelingselementen op een lager vermogen kunnen draaien door ze samen te laten werken als een systeem. Als SmartAisle™ containment wordt toegepast, verhoogt deze vermindering van het vermogen de totale operationele efficiëntie met gemiddeld nog eens vijftien procent.

Schaalbaarheid
Schaalbare infrastructuurapparatuur zorgt voor een snellere implementatie van het datacenter en verlaagt de kosten. Modulariteit maakt schaalbaarheid met een lager risico mogelijk. “Tegenwoordig kun je schalen op het niveau van de ruimte, de gang en de apparatuur, want modulariteit is zowel in te bouwen in gebouwen, in energie- en koelsystemen, als in rij- en racksystemen”, zegt Franco Costa.

Veel modulaire systemen zijn vooraf gemonteerd en bieden standaardconfiguraties met modules die ontworpen zijn om samen te werken. Het implementeren van modulaire systemen en componenten is herhaalbaar, wat schalen voor groei eenvoudiger maakt. Modulariteit verlaagt ook kosten: omdat modulaire systemen just-in-time te implementeren zijn, hoeven colo’s bij het begin niet meteen ruimte voor de maximale capaciteit te hebben.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.